Mik a műanyag nyílászárók hátrányai?
Figyelt kérdés
Tapasztalatok ezen a téren?Milyet nem szabad venni?Vagy érdemesebb fa nyílászárót venni?2010. júl. 8. 22:04
1/13 anonim válasza:
A műanyagnál figyelni kell a rendszeres szellőztetésre,különben elkezd penészedni a lakás.Viszont én ezt nem sorolnám a hátrányok közé,ugyanis szerintem a szellőztetés alapvető dolog bármilyen nyílászáró is van.Tehát szerintem nincs hátránya.
2/13 anonim válasza:
Pl ha valahol megsérül a keret vagy a tok, nem lehet javítani, az egész ablakot ki kell cserélni. Ellentétben a fával.
3/13 anonim válasza:
NEkünk már több, mint 20 éve vannak mindenhol, de eddig nem tapasztaltunk semmi hátrányát, rendszeres szellöztetés mellett semmi nem penészedik és még egysezr sem fordult elö, hoyg megsérült volna a keret - el sem tudom, képzelni, hoyg hogy történhetne ilyesmi.
4/13 anonim válasza:
Nnnnna végre egy valós hátrány! Bár azt nem tudom, hogy mondjuk fa ablakot hogyan javítanak, ha sérült a tok... Vagy csak karcról beszélünk?
5/13 anonim válasza:
Én famintás műanyagot vettem.. Hihi, mindenki fának hiszi. Ma volt itt egy építész barát, az is. Így lett egy szép, gondozásmentes, vetemedésmentes, vízre, időjárásra, párára stb. érzéketlen ablakom. Illetve sok.
6/13 anonim válasza:
Nem valami esztétikus a műanyag nyílászáró (én eddig csak fehéret láttam és szerintem 15 év múlva ugyanolyan csúnyának fogjuk ezeket találni, mint most a panelházakat meg a barna színű családiház-kerítést... hacsak nem kezdik el színezni a keretet). Az UV-sugárzás miatt ridegedik az anyag. Festeni, javítani fával szemben nem lehet, kompletten kell cserélni. Ez személyes tipp, de szerintem az élettartama legalább 2-3x kisebb a fa-ablakénál.
7/13 anonim válasza:
"szerintem az élettartama legalább 2-3x kisebb a fa-ablakénál."
"NEkünk már több, mint 20 éve vannak mindenhol, de eddig nem tapasztaltunk semmi hátrányát"
És akkor most kérdezzünk meg egy faablak-tulajdonost, akinek 40-60éves fa ablakai vannak. ;) Na jó. Legyen csak 20 éves fa ablaka...
8/13 anonim válasza:
CSAK FA CSAK FA CSAK FA!!!!!!!!
A műanyag nyílászárókat semmiképp!!!!!!!
9/13 anonim válasza:
Jó a műanyag, csak el kell felejteni az amúgy is mérgező műgyanta alapú oldószeres diszperzit festékeket, és a vastag tapétákat, és a plafont lehetőleg meszelni kell!!
10/13 anonim válasza:
Nekünk is mindenhol műanyagablakok vannak, sűrűn szellőztetünk és nincs semmi gondunk vele. Könnyű tisztántartani (mosogatószeres vízzel lemosom a keretet és a tokot), nem kell festeni és a korábbi fa ablakunkkal szemben (sofa thermo üvegezésű) nem vetemedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!