Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ennek a háztípusnak van...

Ennek a háztípusnak van valamilyen konkrét megnevezése? Mikor épülhetett?

Figyelt kérdés

az eleje az eredeti ami érdekelne, a végén látszik hogy honnan már utólag hozzáépített [link]

nem akarok hülyeséget mondani, de valami korai generációs kádár-kocka, vagy régebbi típus?

2019. jún. 14. 19:56
 1/9 mindentudó99 ***** válasza:
Kockaház. 60 as 70 es években épülhetett csak fel lett újítva. Szerintem
2019. jún. 14. 20:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Kádár-kocka hozzáépítéssel szerintem.
2019. jún. 14. 20:15
 3/9 anonim ***** válasza:
54%

Ez egy Kádár kocka,csak nagyon szépen átalakitották ,felújították .Na ezért nem kell lenézni a Kádár kockákat .

csak egy kis kreavititás kell,és lám miket lehet kihozni .

2019. jún. 14. 20:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem beszélsz hülyeséget, ez egy felújított kádárkocka.

De így a ráncfelvarrás után már nehéz megmondani mikor épült.

Talán az anyaga (vályog vagy tégla) adhat némi támpontot.

2019. jún. 14. 21:34
 5/9 A kérdező kommentje:
vastag vályogfalak az eredeti, és összességben 3 helyiségből állt, a két utcafronti szoba, egyik kisebb másik nagyobb, illetve ezek mögött egy konyha amiből egy keskenyebb csík el volt választva spájznak. ennyi volt az egész eredetileg. ehhez lett hozzáépítkezve később egy előtér-konyha-fürdő-wc rész. azért kérdeztem a kockaházra mert azt hittem azok eleve komfortosan készültek, ez meg mintha direkt arra lett volna kihegyezve hogy minél több terület maradjon a telekből gazdálkodni
2019. jún. 14. 22:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor viszont egy nagyon ügyesen átalakított régi parasztház. Az tipikusan 3 helyiséges. Tisztaszoba, konyha,lakószoba. Az építésévét megtudhatod az önkormányzatnál, de a tulajdonlapról is kiderül.

2019. jún. 15. 00:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy sok vályog kockaház épült volna fürdőszobával. Errefelé (Észak-Alföld) '70 körül épült az első fürdőszobás ház, akkor meg már nem vályogoztak.

A szülőházam egy 1939-es vályog kockaház, az építésekor még senki nem hallott róla errefelé, hogy feltalálták a fürdőszobát.

2019. jún. 15. 06:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Pest megyében élek, Budapesttől 35 km-re.

Jobbról-balról-szemből szomszédomnak fürdőszobás vályog kádárkockája van. 1970-ben épültek.

2019. jún. 15. 06:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor ezt nem jól tudtam, általánosítottam a felénk lévő viszonyokat. Pedig ahonnan konkrét ismeretem van, az is egy városoktól távol lévő, eldugott falu, ahová elég lassan tört be a civilizáció. :)

Az biztos, hogy Pest megyében nagyon elmaradott települések vannak/voltak mindig is, mert Budapest elvitt minden pénzt.

Pl. '95 körül jártam Monorierdőn, és ott olyan utcákat láttam, ahol nem hogy aszfalt, de még kavicsszórás (makadám) se volt, csak úgy a sima, sáros föld képezte az úttestet! Ehhez képest, nálunk, a világtól elzárt kis faluban 1970 körül szórták fel kaviccsal az utolsó mellékutcát. És akkoriban bizony már rég nem épültek itt vályogházak, annak ellenére, hogy a régi házak 100 %-ban abból készültek.

2019. jún. 15. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!