Ennek a háztípusnak van valamilyen konkrét megnevezése? Mikor épülhetett?
az eleje az eredeti ami érdekelne, a végén látszik hogy honnan már utólag hozzáépített [link]
nem akarok hülyeséget mondani, de valami korai generációs kádár-kocka, vagy régebbi típus?
Ez egy Kádár kocka,csak nagyon szépen átalakitották ,felújították .Na ezért nem kell lenézni a Kádár kockákat .
csak egy kis kreavititás kell,és lám miket lehet kihozni .
Nem beszélsz hülyeséget, ez egy felújított kádárkocka.
De így a ráncfelvarrás után már nehéz megmondani mikor épült.
Talán az anyaga (vályog vagy tégla) adhat némi támpontot.
Akkor viszont egy nagyon ügyesen átalakított régi parasztház. Az tipikusan 3 helyiséges. Tisztaszoba, konyha,lakószoba. Az építésévét megtudhatod az önkormányzatnál, de a tulajdonlapról is kiderül.
Nem hinném, hogy sok vályog kockaház épült volna fürdőszobával. Errefelé (Észak-Alföld) '70 körül épült az első fürdőszobás ház, akkor meg már nem vályogoztak.
A szülőházam egy 1939-es vályog kockaház, az építésekor még senki nem hallott róla errefelé, hogy feltalálták a fürdőszobát.
Pest megyében élek, Budapesttől 35 km-re.
Jobbról-balról-szemből szomszédomnak fürdőszobás vályog kádárkockája van. 1970-ben épültek.
Akkor ezt nem jól tudtam, általánosítottam a felénk lévő viszonyokat. Pedig ahonnan konkrét ismeretem van, az is egy városoktól távol lévő, eldugott falu, ahová elég lassan tört be a civilizáció. :)
Az biztos, hogy Pest megyében nagyon elmaradott települések vannak/voltak mindig is, mert Budapest elvitt minden pénzt.
Pl. '95 körül jártam Monorierdőn, és ott olyan utcákat láttam, ahol nem hogy aszfalt, de még kavicsszórás (makadám) se volt, csak úgy a sima, sáros föld képezte az úttestet! Ehhez képest, nálunk, a világtól elzárt kis faluban 1970 körül szórták fel kaviccsal az utolsó mellékutcát. És akkoriban bizony már rég nem épültek itt vályogházak, annak ellenére, hogy a régi házak 100 %-ban abból készültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!