Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A bojlerből kijövő vízvezetéke...

A bojlerből kijövő vízvezetékek mennyire vízállóak kívülről?

Figyelt kérdés

Lakásfelújítás előtt állunk.

A fürdőszobát tervezgetjük, de dilemmát okoz a bojlerből kijövő és a falba becsatlakozó 2 vékony cső, illetve ezeknek maga a becsatlakozása a falba.

A konkrét gond az, hogy beleesnének a zuhanyfülkébe, ha úgy csináljuk meg, ahogy tervezzük.

Minket igazából nem zavarna hogy ott van, csak nem tudom, lenne-e baja attól, hogy ilyen vizes helyen van. Logikusnak tűnik, hogy vízálló, hiszen a belsejében is víz megy, de nem értek hozzá...

Ha lehetséges, akkor elkerülnénk a csempe leverését, vésést, fúrás-faragást.

Lenne baja attól, ha napi kétszer 5 percig érné szórványosan víz?

Erre gondolok, kijön 2 hajlékony cső a bojlerből, és bemegy a falba: [link]

2019. máj. 29. 09:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Anyagát elfelejtetted leírni. Egy ilyen részleges felújítás később csak gondot okoz. A csövek is ha régiek a falban, érdemes cseréni, mint 1 év múlva szétverni megint mindent.

És ha bentről nem jön ki a víz, akkor kintről sem megy be. Max ha vas, rozsdásodni fog.

2019. máj. 29. 11:04
 2/12 anonim ***** válasza:
Most nézem a kis képet, amiről nehéz megmondani milyen cső. Ha bordás és merev, akkor gebó; én utálom mert ha ereszt, akkor csere, utánhúzni, leszedegetni nem érdemes mert általában ereszt.
2019. máj. 29. 11:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Baja nem lesz tőle, max vízkövesedik, gyakran kell takarítani azt a két csövet, viszont az én esztétikai érzékemnek ez nagyon kókány. Gondolom eredetileg nagyobb bojler volt, mert ahhoz képest van jó helyen a kiállás. Én felvinném a bojler alá, ahhoz nem kell sok csempét bontani, meg legalább kiderülne, hogy a falban lévő cső milyen állapotban van.
2019. máj. 29. 11:10
 4/12 A kérdező kommentje:

A kép csak illusztráció, hogy melyik csövekre gondolok.

A falban menő vezetékek nem régiek, maga a ház se régi, nincs vele semmi probléma, csak nagyon hü lye elrendezése van a fürdőnek.

Az említett csövek jelenleg ilyenek, nem tudom ezt minek nevezik, ez a rugalmas, fémszövet borítású: [link]

Az esztétikai érzékemet nekem is picit bosszantja, de inkább elviselem napi 5 percig, mint hogy emiatt kelljen csempét verni, vakolni, stb. Sajnos se pénzben, se időben, se stressztűrésben nem állunk úgy, hogy egy nagyobb bontós munkát be tudjunk vállalni, hacsak nem elengedhetetlenül fontos.

Vízkövet meg már megszoktam, hogy 2-3 naponta súrolok, már a rutin része, ez nem zavar. :D

Közben nézem, hogy vannak olyan átfolyós vízmelegítők, amiket direkt a zuhanykabinon belülre kell tenni, azokból is ilyesmi csövek lógnak ki, szóval gondolom akkor ez megoldható, hogy bírja.

2019. máj. 29. 11:33
 5/12 anonim ***** válasza:

Az átfolyós zuhany vízmelegitőket felejtsed el .

Ezekhez külön kell villanyhálózatot is kiépiteni .

Gondolom télen nem 28 fokos vízben szeretnél zuhanyozni .

2019. máj. 29. 13:45
 6/12 A kérdező kommentje:

Dehogy akarok átfolyóst. De oda is írtam az előző válaszomban, hogy miért hozom fel a témát: "azokból is ilyesmi csövek lógnak ki, szóval gondolom akkor ez megoldható, hogy bírja."

2019. máj. 29. 13:50
 7/12 anonim ***** válasza:
Vízállóak,csak nem rozsda állóak .
2019. máj. 29. 17:05
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Amit linkeltèl az kívül rozsdamentes harisnya, belül műanyag cső.
2019. máj. 29. 17:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Így van, kívül az a szövetszerű a mechanikai védelem, belül meg megy a tulajdonképpeni cső, mindkettő teljesen vízálló. Az egyetlen probléma a vízkő lehet.

Vegyszerezni (vízkő ellen) nem nagyon szabad, mert a belső vízszigetelő anyag nem feltétlen áll ellen a vízkőoldónak, lehet, hogy idővel megkeményszik és utána törik.

2019. máj. 29. 18:31
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld pacsik!

De ezeket a csöveket nem olyan nagy kunszt kicserélni, ha már annyira megeszi a vízkő, nem? Pláne ha falon kívül van.

2019. máj. 30. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!