Ha van egy emeleti tarolo es azon az emeleten 2 lakas van (ket kulonbozo meretu lakas) milyen aranyban oszthato a tarolo? Felesben vagy tulajdoni hanyad alapjan?
Szerintem ez megegyezés kérdése.
A pincerekeszek is egyformák voltak minden házban, ahol laktam, pedig három különféle méretű lakástípus volt.
Az én voksom fele-fele.
Ha az alapító okiratban nincs megszabva, hogy ki mekkora részét használhatja a közös helyiségnek, akkor minden tulajdonos jogosult az egésznek a használatára. Aki gyorsabb volt, többet pakolt be, az nyert.
Ez minden közös tulajdonnal így van: ha egy adott lakásban lakik két személy, az egyik 1/10 részben tulajdonos, a másik 9/10 részben, akkor is mindkét személy használhatja a teljes lakást.
Természetesen, a lakás és itt a közös tároló esetében sincs kizárva, hogy a tulajdonosok megállapodjanak egymással a használat mértékéről, akár szóban, akár írásban. De alapból a közös tulajdont minden tulajdonos 100 %-ban használhatja. (Tegyük fel: van egy közös ló két tulajdonossal. Akkor is mindkét tulajdonos felülhet az egész lóra, nem csak a fél lovon lovagolhatnak. :)
Szóval, első lépésben mindenképpen az alapító okiratot kell átböngészni, mit írnak erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!