Villanyszerelők! Mi történhetett?
A kútból, házban házi vízművel van víz, és ma délután amikor bekapcsolt a hidrofor, a fürdőszobában kialudt az égő, ugyanakkor a hidrofor nem kapcsolt le amikor elérte a kikapcsolási nyomást, amikor lekapcsoltam a hidrofort, újra világított az égő. Ezt többször megismételtem, mert nem hittem a szememnek. Utána lementem az aknába, levettem a nyomáskapcsoló fedelét azzal a céllal, hogy állítok rajta, közben nyitottam csapot, hogy lássam, hogy hány bárnál kapcsol be, plusz állítani akartam rajta, hogy kisebb nyomáson kapcsoljon ki, de akkor már nem produkálta ezt a hibát, így semmihez nem nyúltam. Később még sok vizet használtunk mosogatáshoz, zuhanyzáshoz stb., többször kapcsolt be-ki a hidrofor, de utána már nem jött elő ez a hiba.
Tehát az égőnek nem lett volna szabad kialudni attól, hogy a hidrofor bekapcsolt, és a hidrofornak ki kellett volna kapcsolni automatikusan 3,5 báron.
Én villanyszerelő vagyok, de ilyen értetlenül még nem álltam semmilyen villamossági problémához. Egyszerűen képtelenség, hogy bármi köze legyen egymáshoz.
Milyen égő, sima izzó?
3,5bar fölé ment a nyomás;(volt nyomásmérő ami mutatta a nyomásértéket?
Lehet, hogy valami véletlen egybeesés volt éppen.
Egybe a kettőt képtelenség magyarázni mitől lehetett. Ezért, lehet, hogy 2 különböző dolog állt fenn éppen egyszerre.
A led kialvása tápfesz függése illetve kontakt hiba miatt előfordulhat. Mindegyik feszültség csökkenést okoz, ami eredményezheti a kilavást. A motor indulása nagy áramfelvétellel jár, egy rossz "0" kontakt ebben az esetben okozhatott fesz esést, és előidézi a led kilvását.
A szivattyú folyamatos járásaugye lehet abból, hogy csökkent fesz miatt ment, de lasabban így tovább járt. Bár kikapcsolnia ki kellett volna. Ez már nem magyarázható vele. de valami fennállt.
Figyeld, hátha előfordul valami más elektromos zavar.
Egyszer lehet véletlen, de 5-6 alkalommal néztem ezt végig, de az agyam képtelen volt ezt feldolgozni. Ez már inkább ezotéria kategória. Volt már más ilyen egymástól független anomália is.
Amúgy azóta minden rendeltetésszerűen működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!