Eltűnő ügyvéd telek vásárláskor?
Vennék egy kis telket.
Ingatlanirodán keresztül találtunk is, akik adnak ügyvédet.
Aláírtuk a foglalót, benne a dátummal, mikor adjuk oda a maradék pénzt.
Viszont az ügyvéd elment nyaralni, pont akkor, amikor a dátuma lenne a pénzátadásnak, adás-vételinek.
Ilyenkor, ha nem sikerül aláíratni egy dátum módosító papírt az eladóval, akkor a vevő, azaz én, megjártam?
Tehát a kérdés az, hogy telek vételkor a vevőnek kell hoznia az ügyvédet, azaz ha a vevő szegi meg a megegyezett időpontot, akkor a vevő jár pórul és veszti el a foglalót?
Köszi.

Ügyvéd mindenképp kell!
A vevő érdeke, hogy képviselve legyen.
Én vinném az ügyvédet.

Az ingatlanirodával beszélj, hogy kerítsenek egy másik ügyvédet, aki helyettesíti az elsőt.
Nincs olyan törvény, hogy a vevőnek kellene hozni az ügyvédet, vagy neki kellene fizetni, ez csak egy szokás, de másként is meg lehet állapodni.
Ha ügyvéd semmilyen formában nem elérhető, akkor beszélj az eladóval, hogy így jártál, nem tudsz mit tenni, de természetesen nem állsz el a vásárlástól, és amint lehetséges, fizetsz.
Ha ebből mégis balhé lesz, mert az eladó nem hajlandó várni, akkor pedig simán beperelheted az ügyvédet, hogy térítse meg a károdat.
De már az ingatlanirodához is úgy menj, hogy ezt a kártérítést emlegeted felháborodva. Ha az ügyvéd az ő emberük, akkor nekik kell intézkedni.
De persze, ha az eladóval lehet beszélni, és kibír még egy hetet, akkor ne kavarj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!