Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Sípol a fülem vagy a lakással...

Sípol a fülem vagy a lakással van gond?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, pszichés-e a problémám, vagy valami kiváltja a sípolást. Most költöztem be egy frissen felújitott egyszobás lakásba, takarítottam zene mellett, hallottam valami zúgást, de biztos a mosógép volt, mert utána eltűnt. Mire végeztem a takarítással, leültem a kanapéra pihenni. Még egyszer szándékosan megfigyeltem, van-e zúgás, semmi nem volt, DE helyébe jött az elviselhetetlen sípolás, amikor ilyen alacsony frekvencián hallani egy bizonyos sípolást. Nagyon csend van a lakásban, nagy a belmagasság, és olyankor hajlamos az ember sípolást hallani, csakhát kinyitottam az ablakot, és bár gangra néz az ablak, tompítania kellett volna a csendtől való sípolást, gondolom. Az is lehetséges, hogy túl rákoncentráltam, és már csak arra tudtam figyelni, hogy sípol, emiatt lehet pszichés is, mert amikor nem ment a zene, nem észleltem semmit (vagy csak kellett egy kis idő, pl h leüljek a kanapéra megpihenni, mikor nem tudok koncentrálni másra és meghallottam).

Kint a gangon egyébként valóban hallani egy sípolást! Amint bejövök, eltompul, gondolom, mert szigetel az ablak/ajtó. De akkor miért hallom bent a lakásban egy picit?

Teljesen össze vagyok zavarodva, lehetséges h pszichés, mert nagyon rákoncentráltam. Mi a véleményetek?

Annyira félek, mert nem akarok már költözni :(

2019. ápr. 8. 22:07
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja amúgy a szomszédot totál áthallani
2019. ápr. 8. 22:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát ezek alapján biztosan nem a füled sípol. A füled sípolását máshol is hallod, és pl. ha befogod a füled, akkor is.

Valószínűbb, hogy valamilyen készüléket, klímaberendezést vagy ventilátort hallasz.

2019. ápr. 8. 22:17
 3/10 A kérdező kommentje:
De klíma áprilisban?
2019. ápr. 8. 22:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Jó, most ezen ne akadj fenn, hívj át ismerősöket, esetleg a szomszédot, és próbáld kideríteni, ki hallja még, és honnan jöhet a hang.
2019. ápr. 8. 22:44
 5/10 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha más is hallja, de nem tudni az okát/forrását?
2019. ápr. 8. 22:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha más is hallja akkor először is nyomd le a biztosítékokat, így már kiszűröd a lakásodat. Ha még mindig van akkor kérd meg a szomszédokat is egyesével.
2019. ápr. 9. 05:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is a saját lakásodban kezdj el keresgélni legelőször.

Ha ott nincs, sőt mondtad, hogy kint jobban hallod, nekem erős tippem az ultrahangos galambriasztó. Nálunk a városunk főterén van ilyen kihelyezve, én egyáltalán nem hallom, a feleségem pedig majd megőrül, ha elmegyünk előtte. Nem hittem el neki, hogy hallja, de más is panaszkodott rá.

Érdemes a szomszédokat is körbekérdezni, bárhol lehet egy őskori hűtő, klíma, vagy bármi, ami monoton zúgást-sípoló hangot adhat le.

2019. ápr. 9. 08:24
 8/10 anonim ***** válasza:

elszívóventillátor,vagy valaki klímával fűt. Este fülelj, akkor kevesebb az egyéb zaj.

Ha tényleg kintről jön nyáron lesz kellemetlenebb, amikor mindenki kinyitná az ablakot.

Kérdezd meg a szomszédokat, ők hallanak-e valamit.

2019. ápr. 9. 09:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Drámai dolgot fogok mondani: lehet wifi és akkor nem fog eltűnni :)

Van, aki érzékenyebb az ilyen dolgokra. Én 5 éve élek 6 emeletes társasházban, már meg tudom mondani, hogy mikor jött új szomszéd, mert olyankor mindig változik a hangverseny. Annyira túl van telítve ez a kis lyuk sugárzással, hogy konkrétan szakadozik is néha a saját wifim, a upc szerint lefoglalják már az összes frekvenciasávot, egyszerűen összeakad, annyit tudnak mondani, hogy használjunk vezetékest...

0-24-ben hallom ezt a szart, meg tud őrjíteni. Hallom odakint is, egyedül az eldugottabb helyeken, a természetben nem - innen tudom, hogy nem a fülemmel van a baj. Eltöltöttem pár hetet egy isten háta mögötti texasi motelben, ahol csak vezetékes net volt és mobilhálózat is alig és olyan síri csend volt, hogy pisszenést se lehetett hallani. Esküszöm, életemben nem aludtam olyan jól, ahogy lement a nap, dőltem ki.

Próbálok már egy ideje vidékre költözni, remélem, most összejön.

Bocs a litániáért, csak kikívánkozott, meg tud őrjíteni ez az állandó k va sípolás.

2019. ápr. 9. 11:41
 10/10 A kérdező kommentje:

Áthivtam valakit, és neki semmi nem sípolt, én sem hallottam semmit, egyedül az a baj, hogy nagyon jól szigetel a lakás és hangos csend van, amikor hallani a nyomást a fületekben és picit zajol a csend, afféle tinnitus. Amúgy máshol is hallom ahogy zajol, sistereg a fülem. Nem tudom hogy azóta e mióta felfigyeltem erre, vagy korábban is.

Ami valóban sípol alacsony frekvencián és ott van, az a lépcsőházban van, és az ajtómig is elér, de be már nem jön a lakásba. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek okozhat nekem valami bajt ez a kinti sípolás? Továbbá hogy lehet amiatt hallom a csendet ilyen erősen és zúg a fülem máshol is, mert akkora csend van a lakásban (a gang is csendes) hogy mondják néha bele lehet őrülni a csendbe, ha kinyitom az ablakot, félek, hogy bejön az a kinti sípoló hang.

2019. ápr. 10. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!