Van-e joga egy szolgáltatónak, jelen esetben a UPC-nek úgy nyújtani szolgáltatást más felhasználónak hogy két ingatlantulajdonosnak is kellemetlenséget okoznak a lelógó kábelükkel?
A UPC szakemberei távollétem alatt minden értesítés nélkül behatoltak a portámra belülről kinyitották a kaput és kihúzták a kábelt átlósan a két ingatlan felett kb. hetven méteren úgy hogy volt amikor 1.5 méterre lelógott az udvarra a cserepek tartották!! Panaszunkra nagysokára kijöttek, húztak a kábelen és tovább söpörte, rongálta a külső szomszéd tetőjét! Szomszédom el szeretné bontani ezt az épületrészt mert életveszélyes és nincs rá szüksége.A UPC-nek lehetősége lenne másik villanyoszlopra átkötni a vezetéket de a szolgáltató nem teszi meg mert ott nincs elosztó!
Felkeresésünkre agresszívan úgy reagáltak, hogyha valami baja esik a kábelnek beperelnek minket! Nem a szolgáltatást kérő szomszéddal van bajunk, ők nem tehetnek erről.Építkeznék én is és nem tud bejönni egy magasabb gép vagy jármű. Meddig terjed a nevezett szolgáltató hatásköre,joga ebben az esetben!? Miért kell eltűrnünk ezt a több mint tíz éve tartó kellemetlenséget huzavonát!? Miért képzeli magát felettünk álló hatóságnak a UPC!?
Ez az agresszív reakció ugye csak a telefonos ügyfélszolgálat volt?
Ők nem értenek a műszaki részéhez, nekik ezt kell mondaniuk, ez a dolguk.
A megoldás, amit írsz, elvétve előfordul, bár igyekeznek nem így megoldani.
Ha mégis csak így lehet, akkor ahhoz írásban hozzá kell járulnod. Csak úgy nem is mehetnek be, és nem is kivitelezhetik így a bekötést.
Első körben szerintem ez nem jegyzői feladatkör, sőt később sem hinném. A jegyző betartatja a polgári törvénykönyvet a település lakóval, ha kell, birságol. De ez nem ilyen jellegű.
Meg kell írnod írásban a szolgáltatónak, akkor már az illetékes fogja kivizsgálni, és ha panasz van, szerintem jó eséllyel átkötnek a másik oszlopra.
"Szó elszáll, írás marad"
B.szhatod a telefonálgatást, inkább ír egy e-mailt arra KÖTELESEK záros határidőn belül válaszolni. Bele lehet írni hogy az épület bontás alatt, ha útban van a kábelük a legnagyobb jóindulat mellett sem tudod garantálni az épségèt stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!