Ki tudna segiteni nekem villanyszerelesben? egyszeu sema
kellene, tovabb lent
Figyelt kérdés
Fovezetekrol szeretnek bekotni 4 izzot falikapcsoloval ugy, hogy az elso kapcsolo egy kulon izzot kapcsoljon egyik helysegben, az utana kovetkezo kapcsolo is szinten egy kulon izzot kapcsoljon egy masik helysegben de a kovetkezo kapcsolo mar egyidejuleg kapcsoljon 2 izzot ami kulon helysegbe van. tehat 4 izzo lenne es 3 kapcsolo egy vezetekre szerelve.
Kisebb szereleseket csinaltam mar teljesen sikeresen de itt mar gondba vagyok, egy pontos sema sokat segitene hogyan kossem a kabeleket, a szerelesben konnyen boldogulok. egy bekotesi semat nagyon megkoszonnek
"4 izzo lenne es 3 kapcsolo egy vezetekre szerelve." Ezt hogyan kell érteni? Mit jelent nálad a "fövezeték"? Az egyes izzok és kapcsolok között hány vezetéked van, milyen elosztásban? (Vagy ezt még ezután akarod behuzni?)
2019. márc. 26. 17:40
2/6 mindentudó99 válasza:
A fővezetéken 3 leágazást csinálsz 3 dobozzal. A dobozokból viszed az izzókhoz az áramot kapcsolókkal. Ez így egyszerű de gondolom te valami bonyolultabbra gondolsz ugye?
2019. márc. 26. 18:11
3/6 anonim válasza:
Fővezetékrő (fázis) minden kapcsolóhoz viszel egy szálat. A kapcsolók másik feléről viszel a kapcsolni kívánt lámpához (illetve utolsónál 2 lámpához). Aztán minden lámpához viszel nullát és védővezetéket is.
2019. márc. 26. 18:45
4/6 A kérdező kommentje:
vegul sikerult megoldanom, tobb "bogozas" utan .
talaltam a neten tobb variaciot, kiprobltam, vegul bejott.
eleg takolmany lett az egesz de mukodokepes es valamivel megdobta az onbizalmat is :)).
de koszonom azert a hosszaszolasokat.
2019. márc. 26. 20:30
5/6 anonim válasza:
Van egy fontos mondat, amit ne felejts el sohasem. A szabályok nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. Vagyis ha a szereléseddel bajt okozol, ne agy isten halálos kimenetelű, akkor börtön jár érte.
2019. márc. 27. 18:17
6/6 A kérdező kommentje:
annyira azert nem takolmany mint ahogy ertelmezed csak nem esztetikus szereles, viszont teljesen biztonsagos ami az elhelyezest es biztonsagot illeti, de azert kosz :).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!