Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Olcsóbb az üveg csere?

Olcsóbb az üveg csere?

Figyelt kérdés
Jól záródó hőszigetelt fanyílászáróim vannak, viszont az üveg szinte ereszti be a hideget. Fóliával próbálkoztam, igencsak ronda volt, annyit nem is ért szerintem. Most nem tudom mi legyen, a cseréljük piszok drága lenne, meg mondom a záródásuk kitűnő, nagyon szélben se érződik cúg, csak az üveg, ami gyenge. Én félek, hogy az üveg csere is drága lesz nagyon.
2019. márc. 12. 21:11
 1/5 A kérdező kommentje:
Mármint a nyílászáró csere lenne drága.
2019. márc. 12. 21:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Kérsz mindkettőre árajánlatot, megtudod.
2019. márc. 12. 22:28
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Az üveg természetes anyag és lyukacsos, átengedi a levegőt, igen.

Így nem kell szellőztetni ahhoz, hogy ne fulladj meg.

Műanyag hangszigetelt üveg is átengedi a hideget, de a levegőt nem (mégis húz!), és 3 óránként szellőztetni kell, különben megfulladsz - ez bele van írva a használati utasításba.

Most akkor mit szeretnél máshogy és miért?

2019. márc. 12. 22:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Feltételezem 4-10-3, 4-12-3, rétegrendű üvegezésed van. Ezek kb. 3-2,8 W/m²K hőátbocsájtási tényezővel rendelkeznek. Ha a szerkezet vastagsága engedi akkor kicserélhető 4-16-4 bevonatos gáztöltött üvegre. Az 1,1-es k értékkel rendelkezik. Az az kb. háromszor jobb hőszigetelő mint a régi ablakok.
2019. márc. 13. 09:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálam is hasonló volt a helyzet a régi fa ablakokkal a cs. házamban.

Mivel a szakik potenciális baleknak nézik az embert és az árajánlataiknál röpködtek a milliók (akár üveg- akar ablakcsere esetén), ezért megcsináltam saját magamnak.

Találtam egy céget akiken keresztül közvetlenül a külföldi gyártól lehet rendelni, és a gyárban milliméter pontosan legyártják mindenféle felár nélkül is kb. 2-3 hét alatt.

Még nem tartok a végén, -mert más dolgom is van- de ez idáig 8 db bukónyíló ablakot cseréltem le a szobákban és egy db 2x2 méteres b/ny teraszajtót a nappaliban.

A saját munkámat nem számolva, a szállítás, csavarok, takarók, purhabok, szilikonok kb. 20-25ezer Ft körül lehetnek.

Az egyedi méretre gyártott fehér műag. b/ny nyílászáróim -osztrák vasalattal- összköltsége eddig mindössze: 306ezer Ft.

Tehát javasolnám a saját beépítést, ha van némi hajlandóságod rá, és nem akarsz horribilis pénzt kiszórni az ablakon.

2019. márc. 13. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!