Olcsóbb az üveg csere?
Az üveg természetes anyag és lyukacsos, átengedi a levegőt, igen.
Így nem kell szellőztetni ahhoz, hogy ne fulladj meg.
Műanyag hangszigetelt üveg is átengedi a hideget, de a levegőt nem (mégis húz!), és 3 óránként szellőztetni kell, különben megfulladsz - ez bele van írva a használati utasításba.
Most akkor mit szeretnél máshogy és miért?
Nálam is hasonló volt a helyzet a régi fa ablakokkal a cs. házamban.
Mivel a szakik potenciális baleknak nézik az embert és az árajánlataiknál röpködtek a milliók (akár üveg- akar ablakcsere esetén), ezért megcsináltam saját magamnak.
Találtam egy céget akiken keresztül közvetlenül a külföldi gyártól lehet rendelni, és a gyárban milliméter pontosan legyártják mindenféle felár nélkül is kb. 2-3 hét alatt.
Még nem tartok a végén, -mert más dolgom is van- de ez idáig 8 db bukónyíló ablakot cseréltem le a szobákban és egy db 2x2 méteres b/ny teraszajtót a nappaliban.
A saját munkámat nem számolva, a szállítás, csavarok, takarók, purhabok, szilikonok kb. 20-25ezer Ft körül lehetnek.
Az egyedi méretre gyártott fehér műag. b/ny nyílászáróim -osztrák vasalattal- összköltsége eddig mindössze: 306ezer Ft.
Tehát javasolnám a saját beépítést, ha van némi hajlandóságod rá, és nem akarsz horribilis pénzt kiszórni az ablakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!