A képen látható bejárati ajtó kültéri vagy beltéri?
Egy társasházi lakás bejárati ajtajáról van szó, a kérdés az, hogy meg lehet valahogy állapítani pusztán egy ilyen kép alapján, hogy ez kültéri vagy beltéri ajtó-e? (ugye társasház esetén is lehet, hogy egy kültéri "gangról" nyílik a lakás, vagy egy zárt lépcsőházból)
Ezen az ajtón egyértelműen beltérre jellemző kilincs van, a kialakítása is olyan. Ha kültéri lenne, osztani kellene a merevítés miatt, a profil is vastagabb lenne. Tehát a tippem zárt lépcsőház.
Árnyék gyerek, te ablakról hallottál már?
Viszont ahogy nézem, a vakolat kültérre jellemző, durvább. Így lehet nyitott is...
Az ajróról elmondtam a véleményem, de igazából attól beépíthették kültérre, lehet hőszigetelt. 11 voltam.
#6---> "Ha zárt, akkor körben falak vannak: akkor honnan süt rá a nap? Egyértelmű nappali fény van a falon" - ismerős az a szó, hogy üveg, meg ablak?
Sosem jártál vagy láttál még ehhez hasonló zárt lépcsőházban/at?
13: De igen, sőt, az általam linkelt egyik zárt folyosó is pont ilyen.
És a Kérdező által mutatott kép nem ilyenben készült.
Én egyértelműen látom, hogy azok a fények teljesen mások (árnyalatban, irányban, erőteljességben), mint egy ilyenben.
Egyre gondolunk, de máshogy ítéled meg a fény alapján.
Köszönöm a válaszokat, időközben kiderült az igazság. :)
Abban valóban igazatok volt, hogy az ajtóra egyértelműen balról jön a fény, viszont mégsem kültéri az ajtó, hanem egy ilyen, üvegfalú lépcsőházban van:
Ugyebár a nagy üvegfelületek miatt alig csökken csak a fény intenzitása, tehát fényviszonyokban valóban hasonlít (belülről nézve is) a kültérire.
A csengőgomb megléte önmagában egyáltalán nem utal a kültériségre, társasházakban szinte mindig van csengőgomb közvetlenül a lakás bejárati ajtaja mellett is, teljesen zárt lépcsőház esetén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!