Igaz az, hogy több millió Csok-ot kaphatunk?
Most változtak a feltételek, tényleg ennyire bonyolult hiteles forrásokat olvasgatni? Tessék egy, én nem voltam lusta rákeresni:
A családtámogatási rendszer így működik: Felveszed a 10 milliós hitelt, abban később jóváírják a gyerekek után az összegeket. De nem kamatmentes, csak csökkentett kamatú. 3 gyerek után írják le a teljes 10 milliós összeget a tartozásotokból.
A gyakorlatban így működik:
Önerő is kell. Ha vennétek egy 15 milliós házat, akkor készpénzben le kell tennetek 5-öt a banknak és felveszitek a 10 milliót aláírva, hogy teljesíted a 3 gyerekszülést. A 2. gyerek után jóváírnak 2.6 milliót, a 3. gyerek után már kifizetik helyetted az egész hátralevő összeget és teljesen tiétek a ház. De 10 évig még így sem adhatjátok el.
A 4. gyerek után már szja mentességet kapsz (ami akkor jó, ha tudsz otthonról a 4 gyerek nevelése mellett pénzt keresni).
A 3 gyerekkel, vagy többel már jogosult vagy a maximum 2.5 milliós autóvásárlási támogatásra, amivel 7 személyes autót vehetsz. Ez nem azt jelenti, hogy megkapod a 2.5 millió forintot és mehetsz az autónepperhez, hanem ha veszel egy autót, akkor annak az árából legfeljebb 50%-ot megtámogatnak és ha az autó nagyon drága, akkor is csak 2.5 millió forintig.
Persze, csak leírtam, hogy mi a szisztéma.
Ha kiszámolod, mire egy gyerek 18 éves lesz, elköltetek rá 10 milliót. Két gyereknél ez már 20 millió. Háromnál már 30... Ha mindenből megadod a minimum elvárható, egészséges szintet. Persze, egy támogatás jobb, mint a semmi, de így sem teheti meg mindenki, hogy felnevel ma, 3 gyereket, vállalható körülmények között.
De nem is a pénz a lényeg. Jól gondolkozol. Gyereket szeretetből, felelősséggel kell vállalni és nem a piszkos anyagiak miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!