Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fég K18 kombikazán fűt, de...

Fég K18 kombikazán fűt, de kézmosó melegvíz hideg, átszakadt membrán?

Figyelt kérdés
Az udvari vízhálózat szerelése miatt levegős lett, így a kézmosó melegvíz csapjának megnyitásakor nagy víz/léglökések keletkeztek, mely valószínűleg átszakította a kézi melegvizre váltó membránt. A radiátorfűtés rendben. Az elektromos kisdobozt a membránrúd tetején leveszem és nézem, mozdul-e a rüd a csak nyitásakor. Gondolom, nem fog mozdulni, mert a membrán lukas lehet. Kérdésem, hogy mekkora munka a membráncsere. Konnektorból a dugót kihúzom, gázt elzárom. Nyári üzemmódra kapcsolok.A be- és kimenő fűtéscsapokat lezárom, a bejövő hidegvizet lezárom, a készülék fűtővizét és a kézmosóvizet leeresztem, a membránházat kiveszem, a membránt kicserélem. Készülék légtelenítőcsavarjait kissé megnyitom. Visszaszerelem a membránházat, a bejövő vízcsapot nyitom (finoman) kiegyenlítőtartályt feltöltöm a megfelelő nyomásig, közben légtelenítőcsavarokat figyelem és zárom, ha jön a víz. Kazanházon is. Konnektorba a dugót visszadugom. Őrlángot gyújtom, kézmosó csapot lassan nyitom teljesen, várom a kazánt, hogy belobbanjon. Ha ok, párszor a kézmosóciklust megismétlem. Majd téli üzemmódra kapcsolok és fűtök egy kicsit. Közben a szoba plafonján figyelem az automata légtelenítőket. Radiátorok levegősek maradhatnak, ha így járok el? Mit csinálok rosszul? Van egyszerűbb módszer? Minden válszt köszönök.

#melegvíz #membrán szakadt
2019. febr. 16. 19:46
 1/1 A kérdező kommentje:
Mások segítésére írom: megjavítottam az udvari vízvezetéket és finoman engedtem vissza a vizet a belső hálózatba a levegős csövekbe és mit ad Isten, a láng belobbant! Tehát csak levegős lett a kazánom és amiatt nem volt kézmosó víz melegítés! Így megúszom a kazán megbontását.
2019. febr. 23. 03:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!