Mekkora teljesítményű elektromos átfolyós vízmelegítő kell egy zuhanyhoz?
Ha jól nézem a netet, kb. 8-12L megy át egy átlag zuhanyfejen.
Hozzávéve ehhez h. télen hiába megy a föld alatt a hidegvíz, alacsonyabb lehet a hőmérséklete.
Mekkora teljesítményű elektromos átfolyós vízmelegítőt vegyen az ember egy zuhanyzóhoz?
Köszi.
20-24 durva
3x32A-ünk van jelenleg.
én meg olyasmire gondoltam h. 1 fázison menne kettő darab csapnál levő, egyenként 3000W-os.
másik fázison meg egy 6000W-os a zuhanyzóhoz.
de h. 20-24.. durva..
lemértem jelenlegi zuhanyrózsánkat, 7L/perc-et ad..
hát igen, ekkor kéne egy villanyszerelő, mert foggalmam sincs h. 3x32A-t hogyan lehetne kihasználni.
pl.: tényleg lehet külön ágait használni? tehát egyik ágra 2 db átfolyós 3000W-ost rakni, másik ágra 1x6000W-at rakni.. vagy lehetne 2 db átfolyós 3000W-os az egyik ágra, vagy két külön ágra, a 6000W-osat meg 3 fázisról?
Gázból elég a 24kW teljesítmény. Villanyból nem. 35C°-os hőemelés (télen az 5C°-os bejövő víz hőmérséklet mellett is tudj zuhanyozni) egy 27kW-os percenként alig 10 litert képes produkálni.
...és ehhez szükséged lesz 3x40 A-ra. Amihez új betáp kábel kell az óráig. Ha régi a mérőszekrényed akkor az is cserés. +Földelő szonda, munka díj. Az órától a fogyasztóig az csak 5x10mm² vezeték több mint 2000Ft/m. Non plus ultra ezen felül a szokgáltatónak a 120A-ért fizetsz 600'000Ft-ot hálózatbővítési dijjat és 35'000 Ft-ot plombabontásért.
Összesen kidobsz az ablakon több mint egy milliót egy szarért.
Ennyiből egy bojler igen sokáig csinál neked melegvizet.
Kell ez neked?
tényleg köszi minden infót :)
megmértem a panelünkben a fogyasztást:
teljesen melegvízre állítva a csapot: 3,3L/perc, 42 fokos.
e mellé megy még hidegvíz, mert érdekes, csak egy kicsit van a meleg felé fordítva a csap, maradék a hidegvíz oldala, ha ténylegesen zuhanyzunk.
csak abból (is) vagyok megkavarodva, h. egy 6800W-os, 3,3L melegvizet előállító elektromos átfolyós melegítőnél vajon lehetséges-e a zuhanyvíz előállítása? :\
ha 24kw kell 10L-hez, akkor 8kw kéne 3,3L-hez?
lehet más a zuhanyrózsánk + pardon, nem vagyok szakmabeli!!
durva h. ilyesmi kérdésben h. melyik a jobb (értsd.: költséghatékonyabb), valós számítások alapján átfolyós vs. bojler, nincs tiszta leírás a neten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!