Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Honnan jöhet a csótány?

Honnan jöhet a csótány?

Figyelt kérdés

Tegnap éjszaka felkapcsoltam a közlekedőben a villanyt és kiszúrtam egy mozgó fekete valamit a padlón amit reflexből elkezdtem püfölni a telefonkönyvvel. Csótány volt a drága, nevezzük svábbogárnak, úgy nem annyira unszimpatikus. Szóval jött ez a bogarantyú valahonnan, nem láttam merről jöhetett. Korábban, pár hónapja találtunk egyet a nappaliban is. De csak egyet. Átforgattuk az egész szobát de nem került elő több példány. Lakótelepi lakásban lakunk, 17 lakás van a lépcsőházban, egy lépcsőházas tömbről van szó. Korábban azt hittük, a felettünk lakótól jönnek, mert ott iszonyat hogy mi volt, de az a lakás teljesen fel lett újítva, az alattunk lakók szintén igényesek. A spájzban van egy kis szellőző, de az le van zárva sűrű hálóval, valamint még a vízóraakna, ami összeköti a lakásokat, de az is le van ragasztva fóliával mert mindig jött onnan a huzat, valamint le van fedve parafatáblával, szóval onnan se nagyon jöhetett.

Este nyitva vannak sokáig az ablakok és a szúnyogháló elég hiányos. Elképzelhető hogy onnan jött be?

Nem látok kisebb példányokat sehol sem, eddig csak ez a kettő volt a lakásban, mindkettő ilyen kisujjnyi hosszúságú elég nagy darab volt. Honnan jöhet? Érdemes ezért bogárírtókat kihívni?

2010. júl. 1. 11:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig,de a csöveken át jut be és a falak mentén közlekedik, vegyél csótányírtót.
2010. júl. 1. 12:30
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

Akár a cipő talpán is bejuthat a lakásba, de én is úgy tudom, hogy a csövek mentén közlekedik egyik lakásból a másikba.

2010. júl. 1. 12:33
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a linket!
2010. júl. 1. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:
A bogárírtókat az egész házra érdemes hívni, a legigényesebb helyeken is előfordulhatnak a csótányok, ezért is szoktak évente legalább 1x csótányírtást tartani a lakótelepi és társasházakban.
2010. júl. 1. 14:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Panelben sajnos fix lakók, megoldják, hogy bejussanak. Nálunk tegnap volt csótányirtás, a közös költségből fizették. Esetleg kérdezz rá erre nálatok.
2010. júl. 2. 21:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Erről jut eszembe....a svábbogárt a németeknél/sváboknál franciabogárnak hivják ;-)
2010. júl. 10. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!