Milyen érc lehet ez? Esetleg fehérarany?
Az arany a természetben csak az eredeti sárga színében fordul elő, fehéraranyként nem.
Szén között, sőt régen a Rába folyó hordalékában én is szoktam találni ilyesféle termésfémeket. A sűrűsége alapján be tudnád azonosítani. Kell egy megfelelő mérőedény ami be van skálázva a folyadék térfogatának méréséhez. Az ebben lévő vízbe helyezed és megvan a térfogata. A tömegét már egyszerűbb lemérni.
Fehérarany ilyen formában, ahogy lefotóztad, nem fordul elő.
Az arany egyik ötvözete, fehér vagy szürkés fémekkel ötvözik (ezüst, palládium). Nem tudom, mit fotóztál, de biztosan nem aranyat, annak sárgás-vöröses színűnek kellene lennie.
Nem lehet, hogy egy összeolvadt alumínium tömb?
Eléggé homogén anyagnak tűnik, valamint ilyen alufémes színe is van, bar nem elég éles a kép fókuszpontja.
A fekete koromszerü anyag volt rajta, ez is azt sejteti, hogy valaha más formája volt és ilyenné égett össze, mondjuk egy lakástűzben aztán szemétbe, utcára, került.
Tesó, az biza fehér arany more!
Vigyed elfele gyorsan a zaciba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!