Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Rozsdás belül a hűtő. Mit...

Rozsdás belül a hűtő. Mit tudok vele kezdeni?

Figyelt kérdés
1 évig nem voltam itthon és úgy gondoltam 1 évre kiadom a lakást.. Most hogy hazajöttem fél napig súroltam, sikáltam a mosogatót, a csapot, a zuhanykabint stb, a konyhapultot vágódeszkának használták...na mindegy és nyitom ki a hűtő fagyasztóját látom, hogy rozsdásodik belül ahol hozzá ér az ajtó gumis része. mit tudok kezdeni vele?
2019. jan. 22. 17:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy rozsda ?? A mai hűtőszekrények belső részében szinte teljes egészében műanyag borítás van. Elhanyagolt hűtőszekrényben legfeljebb sárgás-barnás, esetleg vöröses árnyalatú baktérium telepek telepednek meg, azokat meg hipóval ki lehet mosni.
2019. jan. 22. 18:02
 2/6 A kérdező kommentje:

[link]

nem tudom :/ én rozsdának látom..

2019. jan. 22. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:
60%
Géppel óvatosan fémesre csiszolod, ahol ép a festék, ott hagyod. Rozsdagátló alapozó a fémre, egészen az ép festékig, aztán két réteg fehér, némi polír, hogy tényleg sima legyen meg mutasson. Aztán lehet jövőre lyukad, ha belül tiszta lecsapódás. Ez a tervezőasztalon dőlt el sajnos.
2019. jan. 22. 19:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, értem, csak azt írtad, hogy "nyitom ki a hűtő fagyasztóját", ebből azt hittem, hogy felül a fagyasztó rekeszről van szó, merthogy a fotón a nagy ajtó alsó része mögötti vaslemez KÜLSŐ burkolat egy része van bemutatva. Ezzel szerintem nem érdemes semmit sem kezdeni, mert csak munkát fektetsz bele, de minden csak ideiglenes megoldást ad. Ha nem tudod elviselni, akkor cseréld le a hűtőt. Egyébként jelen állapotában tényleg csak esztétikai hiba, a működést nem befolyásolja és élelmiszer-biztonsági kockázatot sem jelent.
2019. jan. 22. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

Hát ez konkrétan el van rohadva. Nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, annyira vékony lemezből csinálják, hogy ha bármit teszel vele, csak rosszabb lesz. Csiszolgathatod meg festegetheted, de az is csak ideiglenes megoldás lesz, néhány hónapig, aztán újra elkezd majd burjánzani. A tömítés is elmozdul, így nagyban nő majd a fogyasztása is a hűtőnek.

Használd még egy darabig, aztán ha lesz pénzed rá, cseréld le.

2019. jan. 22. 22:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Jól írják, ez egy rettentő vékony lemez, és a másik (belső) oldala is ugyanígy rozsdásodik, idővel átlyukad.

Én a régi hűtőnknél azt csináltam, hogy laposreszelő végével lelökdöstem a puklikat, meg a rozsdás rész nagyját, aztán drótkefe, rongy, és lekentem fehér festékkel. Kb. egy évet bírt, de mindenképpen lelassította a rozsdásodást.

2019. jan. 23. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!