Minden esetben áramtalanítotok, ha elmentek hazulról?
Soha nem áramtalanítok.
Leolvadna a hűtő, a fagyasztó, leállna a fűtés, az akvárium kihűlne.
Ezt valahogy kényszeres dolognak tartom.
Áramtalanitanák, össze is dőlne itthon a rendszer.
Magát a TV-t sem kapcsoljuk ki, még akkor sem, ha napokra megyünk el itthonról.
Jó ég, dehogy!
Ahogy az első is írta: hűtő, fagyasztó, akváriumok - ezeknek alapból MUSZÁJ 0-24-ben menniük.
Mosogatógép, villanytűzhely - ha akarnám sem tudnám
Mosógép, TV - nem szoktam
Nem.
Sőt. Elindítok reggel egy mosogatást, meg beállítom a mosógépet, hogy kimosson, mire hazaérek.
A többi dolgot sem áramtalanítom (tévé, mikró, éjjeli fény, stb). A kamerának nincs aksija, az csak hálózatról megy.
Eszembe sem jutna mindent áramtalanítani, ennyire nem vagyok paranoiás.
Amiket nem szoktam áram alatt hagyni: telefontöltő, hajszárító. Ezeket használat után kihúzom az aljzatból.
Jól teszed, ha áramtalanítasz. Én is mindent kihúzok, amiben van tápegység és nem feltétlenül szükséges. Bármikor zárlatos lehet egy trafó, bemelegedhet egy üresjáratban lévő kapcsolóüzemű táp. A villany már csak ilyen: ahol folyik, ott melegedés van.
Amiket nem kell kihúzni azok az olyan dolgok, amiken kapcsoló van: kislámpa, mixer, porszívó, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!