A füstölőt hogy oltjátok el?
Figyelt kérdés
2019. jan. 5. 07:41
1/7 anonim válasza:
Megvárom, hogy leégjen. De ha mindenáron el kell oltani, akkor nyálas/vizes ujjakkal elszorítom a kis parazsat, hogy kialudjon.
2/7 anonim válasza:
Vagy mégegy verzió: a parázs alatt 4-5mmrel elvágom ollóval.
3/7 A kérdező kommentje:
Ollóval szoktam, csak egy kósza parázs kiégette az asztalt.
2019. jan. 5. 08:57
4/7 A kérdező kommentje:
Nedves ujjal nem éget meg?
Csak szárazzal?
2019. jan. 5. 08:58
5/7 anonim válasza:
Gyertyaeloltóval elnyomom.
6/7 Fodor István Ferenc válasza:
Nem egyértelmű a kérdés: faluhelyen füstölőnek mondják azt az épületet, ahol pl. a húst füstölik disznóvágás után. Azt csak akkor kell eloltani, ha kigyulladt!
7/7 anonim válasza:
Nedves ujjal nem, mert kicsi a tömeg, kicsi a hőmennyiség is, hiába forró a közepe. Csak gyorsan kell összeszorítani, hogy gyorsan szétnyomd a pici parazsat, hogy ne legyen ideje felmelegíteni a bőrödet. Esetleg finom pödrő mozdulatot is belevihetsz a műveletbe, úgy még kevésbé éget meg.
De ha ezt nem vállalod be, akkor kiürült orcseppes, szemcseppes fiolát megtöltesz vízzel, megnyomod annyira, hogy fél csepp víz kijöjjön a cseppentőn, de még ne cseppenjen le, és ezt hozzáérinted a parázshoz (előtte pöccintsd le róla a hosszabb hamucsíkot, ha van rajta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!