Magánszemély bérelhet irods helységet?
Szeretnék magánszemélyként egy irodának minősített helységet bérelni, ami teljesen ki van alakítva lakássá.
Persze tudom, hogy nem lehet bejelentkezni oda, viszont minden ki van alakítva, ami a lakhatáshoz szükséges.
Megoldható az, hogy magánszemélyként béreljek egy irodának átminősített ingatlant?
Lehet ennek bármi buktatója, hátránya?
Köszönöm.
Bárki bérelhet bármit, a tulajdonost kérdezd meg, neki mindegy, hogy te fizetsz, vagy egy cég.
Úgy kell megírni a szerződést, hogy a lakásokhoz hasonlóan legyen kialakítva pl. a felmondási idő. A közművek elszámolása is érdekes, gondolom külön mérő nincs, a te fogyasztásod viszont más, mint egy irodáé, de szerintem ebben is meg lehet egyezni.
Nálunk az irodában az jelent néha gondot, hogy a fűtés automatizálva van, este, hétvégén lekapcsol, és néhány órával nyitás előtt indul újra. Egy pályázat miatti "bentalvásnál" hívogatnunk kellett a tulajt, hogy csináljon már valamit mert befagy a seggünk :)
Illetve a bejutást érdemes még tisztázni, risztó, porta, ilyesmik.
Elnézést, talán a legfontosabb információ kimaradt.
Az "iroda" egy társasházban van, és egy tárolóból lett átalakítva "lakássá", mivel az engedélyezett lakások maximális száma betelt, ezért irodává lett minősítve a helység. Szóval teljesen ugyan olyan mint egy másik lakás a házban (méretben is van ugyanekkora), csak nem kaphatta meg a lakás jelzőt. Minden külön mérős, stb.
Na ez az!
Ha nem lakás minősítésű, akkor SZERINTEM, nem kapsz oda lakcímet!
De hát nem is akar lakcímet, csak azt kérdezi, hogy magánszemléyként bérelheti e.
Ha a tulaj nem ragaszkodik ahhoz, hogy egy cég bérelje, jogilag nincs akadálya.
47%, leírta a kérdező, hogy tudja, hogy nem tud bejelentkezni, lépjünk tovább.
Szerintem így semmi akadálya nincs, de ne itt kérdezd, hanem a tulajtól. Bérelhet magánszemély irodát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!