Egy bosch condens 2500 gázkazán amit csak fűtèsre használunk,20fokos hőmérséklet nèl, mennyi idő közönkènt kapcsol be? Nálunk most a hidegekben oránkènt, de gyorsan bemelegítés, ez így jó vagy nem? 60 fokra van állítva a víz.
Még nincsenek hidegek!
Ez nagyban függ az épülettől. (hőtartás, hőszigetelés)
Nekem ilyen van (fűtőkazán), félkész tégla/vályog épület, radiátor 56 fokos előremenő (padlófűtés még nem megy) 22 fokra állított termosztát és 2-3 óránként indul.
#1: 4 napja az ország nagy részén nappal is mínuszok vannak, tegnap reggel pl. -5-10, északkeleten -15 fokig hűlt a levegő, ez nem hideg? Igaz, általában januárban szokott ennél hidegebb is lenni, de ezt is bőven nevezhetjük hidegnek. Igaz, most enyhülés jön átmenetileg.
Egyébként az, hogy mennyit kapcsol, mennyit fűt ahogy írták inkább hőszigetelés függvénye. Szerintem ha óránként kapcsol, az nem rossz érték, bár jobb szigetelésnél biztosan kevesebbet menne. Amúgy az előremenő hőmérsékletét én lentebb vinném 50-55 fokra (ha hidegben is kifűti a házat), mert 60 foknál már nem tud kondenzálni, így elveszik a kondenzációs kazán előnye.
# 2!
Teljesen igazad van a hideggel kapcsolatban, nem néztem az orromnál tovább, felénk csak -2 -3 fok volt az meg még nem fogcsikorgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!