Fenyőfával tényleg nem szabad fűteni? Tábortűzhöz jó azért?
A gyanta tartalma miatt nem jó fűteni, de lehet vele csak értelmetlen. Cserépkályhában tilos mert tönkreteszi a gyanta után járó korom meg lerakódás, kátrány.
Fűteni lemez vagy öntött kandallóba/kályhába/kazánba lehet, csak értelmetlen mert amint leég csak hamu marad utána, parázs meg egyáltalán nem. Arra jó hogy begyújts vele, mert égni ég, de parázs nem marad utána így szinte nem fogja a hőt tartani.
Tábortűznek jó ha nem sütögetni akartok. Sütögetésre, megint nem jó mert mint írtam nincs parázs.
Én nem szeretem tábortűzhöz, mert a gyanta miatt füstöl.
Ha van egy kis fenyőd, azt még eltüzelheted vegyesen a keményfával. de önmagába folyamatosan nem jó, a fentebb említett okok miatt.
A fenyővel való fűtéssel nincs gond, ha 3 dolgot betart az ember:
- teljesen száraz legyen
- már át legyen melegedve a kémény, ne csapódjon le benne a füstből a nemkívánatos anyag
- rendesen kapjon levegőt a fenyő tüze, ne legyen elzárva, mert akkor tökéletlen lesz az égés, a gyanta egy része megmarad, és megint csak lecsapódik a kéményben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!