Tetőszigeteléstől melegebb lenne a ház?
Figyelt kérdés
Egy régebbi 80-as évekbeli talán B30 téglából épült házat vettem, régi hőszigetelt Sofa ablakos, tetőteres. 150 négyzetméteres, csak a tetőtér, illetve a padlástér mennyezete van leszigetelve mai követelményeknek megfelelően, padláson 25 cm polisztirol szigetelés van, a ferde falban olyan 20 centi szigetelés lehet, falon nincs, csak hőszigetelő nemes vakolat, ablakok se valami jók. Mégis teljesen elviselhető az idő bent, nem fázom, pedig egy hasonló házból költöztem ide, azon abszolút semmi szigetelés nem volt. De ennyit számítana a tetőszigetelés?2018. nov. 10. 01:07
1/4 anonim válasza:
Bizony! Mert mint tudjuk, a meleg felfelé megy...
...és ha nincsen leszigetelve, akkor ott távozik is.
2/4 anonim válasza:
Igen,de ha a padlás aljzatot leszigeteled akkor az már hatásosabb,de a kettő együtt az még jobb.
3/4 anonim válasza:
Mi a padlást szigeteltük le (tehát a lakószint és a padlás közötti födémet.
Állítom többet számított, mint a falszigetelés.
Ráadásul nyáron a ház sem forrósodik át annyira.
Mégis mindenhol csak a falszigetelésről meg a hőszigetelő nyílászárókról beszélnek. Nyilván, mert abban van az üzlet. :DDDD
4/4 anonim válasza:
A tetőszigetelés számít a legtöbbet, a meleg levegő felfelé száll...
Nekem is a tető van a legjobban leszigetelve, hiszen az a legfontosabb, így éri meg.
Falszigetelés nélkül persze annyira nem jó a helyzet, az is nagyon kell. De ha valaki csak a padlásra tud olcsón, egyszerűen szigetelőanyagot rakni, annak is nyilván van hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!