18-19 fokban mit vegyek fel?
"Thermó anyagú ruhát vegyél .Ez nem műszálas"
:-O Hanem milyen? :D Műanyag palackokból gyártják. ;-)
Pamutot vegyél, vagy minél magasabb pamuttartalmú ruhákat. És öltözz rétegesen, az nagyon sokat számít, ha nem akarsz fázni.
Te érzed, hogy mi melegít, nem? Én meg nem mondom, mit hordok, de most épp rétegesen öltözködöm, mindjárt veszem le a kardigánt, mert melegem van.
18-19 fok van itt is, mivel remekül szigetel a házam s fűtés nélkül erre képes... Nekem ez pöpec, nem vagyok fázós, fűtésszezonban sincs több.
A penésznek nincs köze a hőmérséklethez, a párához és a felületek és a levegő hőmérsékletkülönbségéhez annál inkább.
70% relatív páratartalom felett gondok vannak, olyankor párátlanítok, ha 17 fok van, ha 24, fölötte van baj, mert akkor meggyulladok a párátlanítótól, de majd veszek klímát. A nedves nyarak problémásak emiatt, télen nincs gond, hisz szellőztetéskor csökkenni szokott a pára rendesen.
Kisebb relatív páratartalomnál a rosszabbul szigetelt vagy hőhidas házaknál lehet gond, ahol nagy hőmérsékletkülönbségek alakulnak ki s a hidegre kicsapódik a pára, amit a hidegebb levegő nem bír el. Nyilván a szárazabb meleg levegő jobban bírja a hűlést, a harmatpont eléréséhez több hűlés kell.
Azért elgondolkodtam. Később mi lesz, amikor sokkal többet kell fűteni 18 fokhoz? Erről tudsz és arra fog jutni vagy akkor majd jobban felöltözöl?
Én laktam már 8 fokban és utaztam pár fokos esőben motoron hosszan (a menetszél rengeteget ront a hőérzeten), vannak módszereim, főleg az elsőnél, mert a motoron fáztam, mint a kutya, fűtött ruhám azért nem volt, na ott csak az hatott volna.
Jó lehetne egy fűtőpárna vagy fűtőtakaró, én használtam régebben, sokkal több meleget kapsz, mint amennyi a kis fogyasztása alapján várható lenne, mivel ugye nem a levegőt fűti, hanem ráülsz és közvetlenebbül kapod a meleget. 8 fokban keményen beöltözve dekkoltam dunyha alatt, de fázósabb perceimben rendes fűtésnél is a lábamra, néha vállamra dobok egy plédet, sokkal jobb :)
Éjszaka egyszerűbb, mert ott betakarózol és bemelegszel. Sajna nekem pont akkor kell meleg, különben a fejemet is betakarom s az nem tesz jót a levegőmnek. De a párom elég hideg szobában alszik, néha 6 takaróval, az meleg.
Régi trükk a melegvizes palack is, de én akkor is a fűtőpárnát szeretem, puhább és nem hűl ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!