Duguláselhárítás kb mennyibe kerül? Konyhai mosogatóról van szó. A helyszín Debrecentől kb 15 km.
Az itt olvasott Szi-Ti és Szuper Búvár szerek semmit sem értek.
Csőgörénnyel próbálkozok 2 naponta, hátha... de semmi.
Már egy hete nem folyik le a víz a mosogatóból.
Alul szétszedem a mosogatót, tehát a víz távozik, a csőből is szed ki a csőgörény, azaz a fent említett 2 szer el tud jutni a duguláshoz, de nem old fel semmit.
Konyhai hulladék lehet, bár nem tudom, miből jött össze, mert a lefolyóban van szűrő, így nagyobb zölségdarab vagy ilyesmi le sem jut a csőbe.
Esetleg zsír lehet, de azt meg a szereknek illett volna feloldani, főleg hogy 2 félét is vettem.
1m/1000Ft az 50mm csővezetéknél, + minimum 5000Ft a kiszállás, ez a gépi csőgörényezés.
110mm cső (vagy felette) ez már 2500Ft minimum a méter ár.
Zsír lesz az. Ha teljesen el van dugulva, akkor a zsíroldók nem érnek a dugulás helyére. Mivel az alsó rész vízzel van tele.
A csőgörényed megakad valahol? Nem lehet, hogy ez még nem a dugulás, hanem csak egy kanyar?
Szerintem 10 a munka, 5-10 a kiszállás. Plusz a számla ára, ha kérsz...
5ezerért senki sem megy el ekkora távra.
Pl. Bp.-en 20-30 ezret kérnek.
Dehogynem, akinek nincs nagyon munkája.
Debrecenben is lehet félórát autózni a városban, amit a legtöbb vállalkozó ingyen vállal. Ehhez képest 15 km-t 10-15 perc alatt le lehet nyomni kocsival, még kisteherautóval sincs 1000 a költség.
Ha rákeresel a guglival, hogy "duguláselhárítás kiszállási díj", akkor sok céget találsz pl. Budapesten is, amelyik több kerületbe is ingyen megy. Sőt, olyanok is vannak, amelyek konkrétan azt írják, hogy egy adott városban és a környező településeken ingyenes a kiszállás. Ehhez képest egy faluval tovább menni, az simán belefér 5000-be.
Az árakról egy két éves cikk azt mondja, hogy 5-16 E.
Köszönöm a válaszokat. Kissé megkésve, de reagálok, mert valóban így van, ahogy írtad/írtátok.
Ezt én is így gondoltam, hogy a kiszállási díj vagy kevés, vagy semennyi. Tényleg gyorsabbb ide kiérni, mint Debrecen egyik pontjáról a másikra. Ezt munkába járás szempontjából is tudom, vidékről hamarabb beérek távolsági busszal, mint azok a kollégák, akik saját kocsival jönnek a várok másik pontjából.
2 vállalkozót hívtam fel, az egyik 14-et mondott, a másik 10+áfát, de neki nem volt jó az a nap, amikor szabira tudtam jönni.
Így maradt a drágább. Utólag azt mondom, azért mondott többet, mert bármikor kaphatnak egy kamu hívást, és a helyszínen mérik fel, hogy mi a helyzet, kell-e számlát adni. Nálam látták (2 fiatal pasi jött), hogy komoly a baj, igazi dugulás, meg nem leszek NAV-ellenőr, szóval 12-t mondtak. 13-at adtam.
De megcsinálták rendesen, többször átmosták, kb 20 percig tartott. Több vödör vizet borítottak a wc-be, nem néztem, hogy nézett ki, de annyit mondtak, zsíros trutyi volt.
A fal egyenes, szóval nem kanyarban akadt el a csőgörény. Amikor toszigáltam, a görénnyel szedtem ki vizet, de mivel a cső lejt, így nyilván maradt benne, és a szerek tényleg nem tudtak hatni. Meg ezt már lehet nem is tudták volna akkor sem megoldani, ha eljutnak odáig.
A fiúk egy nagy kompresszort hoztak puttonyos kocsival, meg vmi pisztoly végű eszközzel lőtték bele a vizet, szóval ezt házilag sehogy sem tudtam volna megoldani, nekem megérte a 12 ezret, hogy nincs több idegeskedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!