Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az én dolgom, hogy eltávolítsa...

Az én dolgom, hogy eltávolítsam az ágakat, vagy az elektromos műveké?

Figyelt kérdés

A ház előtt van egy szilvafám, aminek az ága beleér a villanyvezetékbe. Aggódom amiatt, hogy leszakítja. Én nem merem eltávolítani. mert félek, hogy megráz az áram. Ilyenkor mi a teendő? Szólni kell az elektromos műveknek?

Nem akarom, hogy megbüntessenek azért, hogy nem lett eltávolítva.

2010. jún. 25. 12:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan hívd fel őket és jelentsd be a balesetveszélyt. Ha rákérdeznek, hogy ki ültette oda a fát, természetesen fogalmad sincs, már ott volt, amikor ideköltöztetek (bár ezzel nemigen szoktak foglalkozni). Senki nem kötelezhet arra, hogy az életed kockáztatásával egy nagyfeszültségű vezeték közelében fűrészelgesd az ágakat. Ki fognak jönni és ingyen kiszabadítják a vezetéket.
2010. jún. 25. 13:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A közterületen lévő fa nem a tiéd, hanem az önkormányzaté, akkor is, ha te ültetted. (egyébként be is kell jelenteni az önkormányzatnál, ugyanúgy ahogy a kivágást is, büntethetnek érte elvileg, ha nem tetted meg.)

Tehát az közterület, tehát az elektromos művek köteles vágni.

2010. jún. 25. 13:13
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem én ültettem. Csak a járdára belogó ágakat vágom le, egyébként nem foglalkozok vele. Legfeljebb a termést szedem le.

Ha kihívom az elektromos műveket, fizetnem kell a munkáért?

2010. jún. 25. 18:42
 4/5 anonim ***** válasza:
első hsz vagyok. Olvasd csak el újra a válaszomat, különös figyelemmel az utolsó mondatomra :=)
2010. jún. 25. 20:45
 5/5 anonim ***** válasza:
viszont, ha nem szeretnéd, hogy derékba kettévágják, akkor inkább vágd le magad a belógó ágat! 220 vagy 380 se veszélyes ha nem vizes a fa! Vegyél fel munkáskesztyűt
2010. jún. 25. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!