Hogyan kell felrakni a csillárt?
Első lépésben lecsapod a kismegszakítót, vagy az egész villanyórát, biztos, ami biztos alapon!
Ha csak 2 vezeték jön ki a falból, akkor arra csokival kösd rá a csillár 2 vezetékét és kész. Ha az új csillárból 3 vezeték jönne ki (nem valószínű) akkor a sárga-zöld a földelés, de azt a falból kijövő 2-höz nem tudod hozzákötni, tekerd fel és hajtsd félre.
De ha kétségeid vannak, akkor nézd meg, hogy amit leveszel lámpa, az hogy van kötve.
12-es vagyok, de a 14-es is világosan leírta, nem kell ezt túlragozni! Áramtalanítani, 2 vezeték a plafonból, 2 a lámpából, összekötni, szigetelni és jóccakát!
Ez speciel egyszerű, mint a pofon!
Egész életemben magam raktam a lámpákat, konnektorokat, kapcsolókat, soha semmi probléma nem volt, holott nem vagyok villanyszerelő.
Kedves Kérdező!
Itt néhányan azt játsszák, hogy mekkora ászok a villanyszerelésben, miközben fázisceruzát linkelnek be egy olyan bekötéshez aminél pont tök mindegy, hogy melyik a fázis.
Gyanítom, hogy rosszindulatúak és direkt szívattak, mert ha ennyire hülyék lennének a villanyszereléshez, akkor már régen agyonb szta volna őket az áram.
Nyugodtan kössed be ahogyan fentebb már leírták, a hülyékért vagy rosszindulatú vill.szerelőkért meg gyújtsál egy gyertyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!