Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Üdv Mindenkinek! Egy olyan...

Trabi.. kérdése:

Üdv Mindenkinek! Egy olyan problémám lenne, hogy a kazánom nem megy feljebb 55-60 foknál. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Az előző években is ugyan ez a kazán üzemelt, és 80fokon tökéletesen működött,30kw-os,90nm-es házat fűt, a változás annyi lett, hogy lett egy új 170-es leier kémény, az eddigi egy 130-as tégla kémény volt,? és lett egy 1000literes puffer is beépítve. A legnagyobb kérdés az az, hogy a szivattyú bekapcsolása nélkül sem megy feljebb a víz 55-60 foknál. A kazán tiszta, a kéménynek jó a huzata, csont száraz kőris fával fűtök. Egyszerűen nemjövök rá, hogy mi lehet a gond. valakinek vmi ötlete, észrevétele lenne setleg? Bármit meghallgatok, és kipróbálok?

Köszönöm a válaszokat.

2018. okt. 25. 19:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Ha nem lett volna egyértelmű, vegyes kazánról van szó.
2018. okt. 25. 21:22
 12/24 A kérdező kommentje:

Értem akkor hogy mi a kazanvedo szelep, lényegében akkor hasonló ez az -esbe szelep is, mert az előre menőből rögtön vissza keveri a már melegebb vizet a visszatérőbe, mert még sem a pufferbe, sem pedig a haromjaratu szelepen a hazba sem megy a melegvíz, de a kazánba már a meleget vissza engedi, a kátrányosodás elkerülése végett.

Vegyes tüzelésű a kazán, így a kazánom nincsen termosztát, amivel a jövőkor állítom, csakis a cső termosztát van, 50 fokra beállítva.

2018. okt. 25. 21:32
 13/24 anonim ***** válasza:

Látni kellene, hogy hogy van bekötve.

Az induló puffer a világ eneriáját elnyelni. Ha a puffer aljáról 10-15 fokos vízet kap a kazán, akkor nem csoda, hogy a kimenő hőmérséklet 55-60 foknál van. Majd ha megfordult a víz a pufferban és már lentről is 50 fokost kap a kazán, akkor majd csinál 80 ast.

Elsőre fel kell fűteni a puffert, aztán csak pótolgatni a kifogyó energiát...

Másik téma:

a vízes fa az gáz! A víz elpárologatatása rengeteg energiát elvesz. A gőz lecsapódik a kazánban ( különösen, ha 60 fok alatt van) és kátrányásodni fog mint az állat!

Továbbá a szép új kéményedet is tönkre vágja.

Ideális esetben a fát 2 évig szárítjuk felhasználás előtt, de a minum egy nyarat.

2018. okt. 25. 21:36
 14/24 A kérdező kommentje:
Akkor a legnagyobb kérdés, ill a gond, hogy a keringető szivattyú KI VAN KAPCSOLVA és úgy sem megy fel a kazán 60 foknál feljebb. A kazán a tiszta, korom mentes, levegő nincsen benne, lentről lett feltöltve, a rendszeren van 6 db légtelenítő. A tűzifa az csont száraz.
2018. okt. 25. 21:45
 15/24 anonim ***** válasza:

Tehát fűtesz a kazánba, nincs keringés, és nem forr fel a víz? Ez fizikai képtelenség.

Amúgy igen, a kazánvédő szelep majdnem ugyanaz, mint a keverőszelep. Csak fordítva, egyik melegből csinál hidegebb vizet, másik hidegből melegebbet.

Amúgy sima csőtermosztáttal a puffertöltő szivattyút TILOS üzemeltetni, mert hiába fűtenéd fel a puffert 85 fokra, addig keringtetné a kazán és a puffer között a vizet, amíg az le nem hűl a kapcsolási hőmérséklet alá.

Kazántöltő szivattyút füstgáz termosztáttal, vagy hőfokkülönbség kapcsolóval lehet üzemeltetni. A többségnek füstgáz van, nekem pont nem.

2018. okt. 25. 21:51
 16/24 A kérdező kommentje:

Igen ez a fizikanak mond ellent. Hiába futóm nem tudom megrottyantani a kazánt. Ezét nem ertem. Lehet hogy a kemény kihúzza a meleget, mert nincsen benne csappantyú? Ez lehet?

Akkor a cső termosztátot cserélni fogom. Koszi.

2018. okt. 25. 21:57
 17/24 anonim ***** válasza:

Ekkora kazánhoz ekkora kéményt terveztek? Papíron csinálták remélem. Milyen magas amúgy?

Csappantyú alatt a pillangó szelepre gondolsz? Kazán után nincs? Én építettem be egyet a füstcsőbe, mert nem jó, ha túl meleg füst megy ki a kazánon, mert pazarlás.

De akkora huzatja sem lehetne szerintem, hogy elszívja a kazánból a meleget. Belegondolván, képtelenség, hogy így legyen.

2018. okt. 25. 22:10
 18/24 A kérdező kommentje:

Igen papiron tervezték a kazánhoz, 9m magas

Nincs a kazán után a csappantyú vagy mi a franc , csak a csavarja van meg sajnos. Lehet h holnap reggel azzal kezdek , hogy hajtok egyet egy lemezből és belerakom. De hogy hova tűnt a gyári belőle az rejtély.

2018. okt. 25. 22:17
 19/24 anonim ***** válasza:
78%
Női kérdés. Nem lehet, hogy rossz a víz hőfokmérője? Ami elromolhat, az el is romlik előbb vagy utóbb.
2018. okt. 25. 22:47
 20/24 anonim ***** válasza:
Ez is egy opció, de remélem, hogy a kérdező azért tapintással tudja, hogy mi a különbség az 55 és a 85 fokos víz között.
2018. okt. 25. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!