Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Van itt egy vízvezetékszerelő?

Van itt egy vízvezetékszerelő?

Figyelt kérdés

Kb egy hónapja a víztárolós bojleren ki kellett cserélni a biztonsági szelepet és a bemenő, kijövő víz sarokszelepeit. Azóta, ha lehúzom a wc-t, berezonál, erőteljes puskaropogás-szerű hangot ad a vezeték.

A Wc-ölbítés Kludi szelepes, nyomógombos (nem tartályos).

Korábban nem volt ilyen.

Mi az oka, és mit tehetek ellene?

2018. okt. 24. 19:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Én arra gondolok,hogy a szereléskor rozsda vagy egyéb szennyeződés került a WC öblítőszelep kiegyenlítő furatához. Ezért amikor záródna nincs megfelelő nyomás kiegyenlítés és berezonál.

Ugyan ilyen hangot tud produkálni a rossz sarokszelep vagy csaptelepnél a rossz belsőrész is.🤔

2018. okt. 24. 21:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

A szennyeződés kizárható, 3 hónapja lett újjáépítve a házban az egész vízvezetékrendszer, a bejárati lépcső alatt bekövetkezett csőtörés miatt.

(régi vezeték kiiktatva)

A sarokszelep cseréjével érdemes próbálkozni újra? Lehet, h "selejt" lett beépítve a csere során?

2018. okt. 25. 19:37
 3/6 anonim ***** válasza:
A leírás alapján a Kludi szelepre gyanakodnék.
2018. okt. 25. 19:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Kétségtelen, az még nem lett kicserélve :)

40 éve működik, és soha nem volt vele semmi baj, még az ősök rakatták fel.

Egy új nyomószelep megoldaná a problémát, ha hasonló elven működik?

Vagy a legegyszerűbb golyóscsapra cseréljem?

Tartályos öblítésre nem tudom cserélni, mert nincs hozzá hely. A Wc mögé sem tudom tenni, és fölé sem.

2018. okt. 28. 20:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Gyanítom, hogy a golyóscsap megoldja.
2018. okt. 29. 08:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. okt. 30. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!