Van itt egy vízvezetékszerelő?
Kb egy hónapja a víztárolós bojleren ki kellett cserélni a biztonsági szelepet és a bemenő, kijövő víz sarokszelepeit. Azóta, ha lehúzom a wc-t, berezonál, erőteljes puskaropogás-szerű hangot ad a vezeték.
A Wc-ölbítés Kludi szelepes, nyomógombos (nem tartályos).
Korábban nem volt ilyen.
Mi az oka, és mit tehetek ellene?

Én arra gondolok,hogy a szereléskor rozsda vagy egyéb szennyeződés került a WC öblítőszelep kiegyenlítő furatához. Ezért amikor záródna nincs megfelelő nyomás kiegyenlítés és berezonál.
Ugyan ilyen hangot tud produkálni a rossz sarokszelep vagy csaptelepnél a rossz belsőrész is.🤔
Köszönöm a választ.
A szennyeződés kizárható, 3 hónapja lett újjáépítve a házban az egész vízvezetékrendszer, a bejárati lépcső alatt bekövetkezett csőtörés miatt.
(régi vezeték kiiktatva)
A sarokszelep cseréjével érdemes próbálkozni újra? Lehet, h "selejt" lett beépítve a csere során?

Kétségtelen, az még nem lett kicserélve :)
40 éve működik, és soha nem volt vele semmi baj, még az ősök rakatták fel.
Egy új nyomószelep megoldaná a problémát, ha hasonló elven működik?
Vagy a legegyszerűbb golyóscsapra cseréljem?
Tartályos öblítésre nem tudom cserélni, mert nincs hozzá hely. A Wc mögé sem tudom tenni, és fölé sem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!