Hány kw-os fáskazán kell egy 140 köbméteres lakás kifűtéséhez?
140 köbméter?
négyzetméterre az mennyi?
nekünk 40-es van 150 négyzetméteres lakásra
Jó alacsonyan van a plafon nálatok. Az alacsony belmagasságból gondolom, hogy nem mai építésű a ház.
Elvileg a legkisebb tizenvalahány kW-os elég lesz.
Nálunk 100nm-es a ház, 25 éve épüt B30-as blokktéglából, nyílászárók régiek, külön hőszigetelés nincs. Ezt a fára 21,2kW-os kazán kifűti.
Nem írtad a fűtési módot,
Légfűtés vagy vizes központi fűtés?
Az utóbbinál 40% kb a hőveszteség..
A B30 as tégla belső falazótégla..
Mindenki abból építkezett 20 éve mert nem volt csak az meg a kistégla és a kéménytégla, az ilyen házaknál még a födém se jó, gyakorlatilag mindenhol az udvart fűtik, meg a padlást, a vegyesfalazatú hőtartás szempontjából egy fokkal jobb ennél..
23:20,
oké, akkor ha adsz rá pénzt lebontom és visszaépítem Ytongból.
Szerintem hőszigetelés és állag szempontjából vannak ennél sokkal rosszabb állapotú házak is. Legalábbis a fűtésszámlás kérdésekből ezt tapasztalom.
Ezek szerint az összes 20 évnél régebbi házat le kéne bontani!? Szerintem ma Magyarországon nem 20 év alatti a házak átlag életkora.
"Légfűtés vagy vizes központi fűtés?
Az utóbbinál 40% kb a hőveszteség.."
Hülyeség. Tessék mondani, mégis hova lesz az a 40% hő?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!