Ti már fűtöttük?
23 fok van a lakásban, szóval eszemben sincs erre még rá is fűteni..
Inkább örülök, hogy végre vége ennek a gatyarohasztó a nyárnak :)
Ameddig 20-22 fokg van a házba mindenhol addig nem fogok begyújtani. Mondjuk központi fatüzelésünk van, ennél jóval hidegebb időben, de még nem mínuszoknál csak estére szoktam begyújtani hogy felfűtsem picit a házat és ennyi. A szigetelést megcsináltattuk szépen, és két éve cseréltünk nyílászárókat. Ezek baromi sokat számítanak, mert pár éve ilyen időben simán 16-17 fokra hűlt a ház, most meg bőven 20 fok felett van. De leginkább az ablakoknál látszik hogy volt értelme a cserének mert van olyan szobánk ahol annyira gáz állapotban volt a régi faablak hogy a függöny is lebegett amikor fújt a szél. Nagyon behúzott akkor az ablak, akkor döntöttem el hogy apránként mindenhol lecserélem az ablakokat.
Ha meg esetleg fáznánk akkor azért van ruha hogy felvegyük, nem meztelenkedni kell ilyen időben. A párom szeret fázni 20 fokba, de mindig mondom neki vegyen fel pulóvert és ne bugyiban, meg topban rohangáljon a házban, azért van ruha hogy felvegye, mert azért hiába keresünk jól mindketten, ha már most elkezdünk fűteni még ha csak esténként is, egyből fogyna a fa, és még augusztusban úgy hozattam hogy ha október elején kezdünk el esténként fűteni és október végén állunk át egész napos fűtésre, akkor január végégig húzza ki, e ha már most neki állnánk akkor karácsony előtt kellene rendelni fát hogy ne fagyjunk szét, de akkor viszont a januárunk anyagilag szűkös lesz. Hiába van félretett pénzünk, az más projectre kell.
Általában október második felében fűtünk be, néha november elején, de ahhoz nagyon jó ősz kell.
4 fokot még eshet a hőmérséklet, utána elgondolkodunk a fűtésen. de ehhez a 4 fokhoz ősszel jópár hét kell.
Valaki már több hete is írta, hogy fűt... Nekem semmi bajom azzal sem, de hogy valaki megbotránkozzon, hogy valaki nem fűt :D Elég jó házban elég sok hulladékhővel nem is kéne fűteni egyáltalán, hazánkban sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!