Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen legyen a szobám? Hogy...

Milyen legyen a szobám? Hogy legyen szép, otthonos?

Figyelt kérdés

Nem igazán szeretem a szobámat. Ki szeretnem festeni illetve a szőnyeg is le lesz cserélve valoszinuleg.

A szoba maga nem túl kicsi. Fehér az ajtó, az íróasztal, a szekrenyek, a polc. Van még egy asztal, ez fekete, ahogy a szekem is. Az agy fekete-feher ilyen egyszemélyes heverő. Van még egy konyvesszekrenyem, ami piros. Ezt at szeretném majd festeni.

A fal sötét rózsaszín, fuxia színű. Igazából apám nyomására lett ilyen színű, nekem nem tetszik. A padlószőnyeg kék és gyerek mintás. Az ágytakaró illetve a függöny lila.

Mivel at akarom festeni a falat, és a szőnyeg is más lesz, ezért arra gondoltam, hogy az lehetne egyszínű. Ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen színekkel lehet otthonos egy szoba? A pasztell színek nagyon tetszenek. Pasztel lila, rózsaszín, kék? Esetleg menta színű?

És hogy melyik bútorok lehetnek egyszinuek, hogy ne legyen túl sok?

Padlószőnyegnel vajon praktikusabb a parkettanal? Átrendezni nincs lehetőségem a szobát, mivel a szekrenyek csak egy oldalt férnek el, mert csapott a tető.

Köszönöm szépen a válaszokat és elnézést, hogy néha nem tettem ekezeteket, mivel telefonról írok.

2018. szept. 8. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Jelenleg szerintem túl sok a szín a szobádban. Mivel a nagyobb bútorok színe fekete és fehér, mellé válassz ki még egy színt és annak világosabb, vagy sötétebb árnyalatait, amelyek mennek a feketéhez és a fehérhez is. Ezt vidd végig a szobán, úgy nem lesz annyira kaotikus.

Szerintem pasztellszínt válassz. Nézegess színkorongokat a neten, úgy könnyebb választani, melyik tetszik igazán.

2018. szept. 8. 15:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igazad van. Ezelőtt még több szín volt, felé fal piros, a másik sárga, aztán zöld is volt egy helyen még. Na az tényleg sok volt.

A pasztell színtol nem lesz túl hideg a szoba? És a szőnyeg az is olyan színű legyen, mint a fal?

2018. szept. 8. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Vannak hideg pasztell színek és meleg pasztell színek, majd nézd meg őket a neten. A fekete és a fehér is hideg színek, én melléjük valamilyen meleg színt választanék, de hát neked kell, hogy tetsszen.:)

Én fekete, fehér, az általad választott pasztell szín, vagy ezen színek egyvelegéből álló szőnyeget választanék és maradnék a parkettánál, mert így a szőnyeget lehet cserélgetni, ha megunod.

2018. szept. 8. 16:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A padlószőnyeget én sem javaslom, nehéz tisztán tartani, körülményes lecserélni. Méreténél fogva is nagyon porfogó. Én valami egyszínű shaggy szőnyeget vennék, ami színben ugyanolyan, mint a kiegészítők ( párna, függöny, képek a falon, kisebb dekortárgyak, éjjeli lámpa, stb.) a szobában. Én is azt mondom, mint itt az előző válaszoló, hogy próbáld ugyanazt a színt végigvinni a kisebb tárgyakon, alapszínnek meg hagyd meg a fehéret (a szekrényekre értve). Egyébként most nagyon divatos a menta és a türkiz szín a lakberendezésben is. Én 3 színnél többet nem szeretek egy helyiségben, a kevesebb néha több elvet vallom. Nekem pl. ezek tetszenek: [link] A fehér elegáns hűvösségét nagyon jól oldja a kissé trópusi hangulatú türkiz.
2018. szept. 8. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!