Hülyeség így szellőztetni?
Nem hülyeség ha jár a levegő.
De az árnyékolást kellene megoldani, az sokat segítene.
Csak minimálisan kell járni a levegőnek. Különben kintről beengeded az összes meleget is, és beveszi a fal is, a bútorok, és éjszakára sem tud már lehűlni.
A szellőztetés helyes menete nyáron: Éjszaka kell szellőztetni, ill. hajnalban. Nappal be kell csukni az ablakokat, esetleg résre nyítani max.
Én is így szoktam. Ha becsukom az ablakokat, egy-két óra és büdös, állott, fülledt lesz a levegő, ezért muszáj legalább egy helyen nyitva hagynom.
Én úgy szoktam, h sötétedés után felhúzom a redőnyöket és kitárok mindent. Reggel a déli oldalon lehúzom "csíkosra" a redőnyt, ablakokat bukóra teszem mindenhol. Igaz h így melegebb van kicsit, de legalabb friss a levegő, a hőérzet is jobb. Múltkor kipróbáltam, teljesem csukott ablakoknál 27.5 fok volt, most bukóra nyitottnál 28.5, amikor mindent kitártam 30.5°C.
#6 Na ez is okos ötlet. Ahol többféle égtáj felé néznek az ablakok, az tud variálni, hogy mindig az árnyékos felén legyen nyitva. Bár a teljes kitárás ott sem célszerű, a bukó még jó.
AMit még lehet csinálni, aki mondjuk kertes házban van: ablak alatt ha van beton locsolni, ill. a külső párkányt hideg vízzel öblögetni.
Persze nyílván a tetőtéren ez sem releváns, mert ott közvetlen sugárzódik be a meleg, a nap elég nagy időszakában.
Északi oldalon lakók nyáron előnyben.
A meleg levegőt beengedni butaság, mert melegíti a falakat, a bútorokat.
Éjjel mindent kitárni, este kb. 10-től reggelig, napközben pedig lezár, hogy ne menjen be a meleg levegő és lesötétít, hogy a nap melege direktben ne tűzzön be, tovább melegítve a szobát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!