Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lesz a lakáspia...

Szerintetek mi lesz a lakáspiaccal ha eltűnik a kedvezményes ÁFA jövő év végén?

Figyelt kérdés
2018. júl. 16. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Személyes véleményem: emelkedni fognak az árak. Először az újépítések, majd ez húzza magával a használtakat is.

Most minden egyéb más tényezőt figyelmen kívül hagytam( kamatláb-emelkedések, CSOK, jövedelmek, infláció stb).

2018. júl. 16. 14:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam építőipar szempontjából mi lesz:) kevesebb megrendelés? De koszonom :)
2018. júl. 16. 14:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem valóban kevesebb lesz az új építésű ingatlanokra a megrendelés. Legalábbis az igény. De attól még elképzelhető,hogy ugyanúgy folyamatosan dolgozni fognak,mert továbbra is lesz annyi megrendelés, ezért az alap árak nem változnak,csak az áfakulcs emelése miatt fog drágulni a végösszeg.

Mivel állítólag annyira megnövekedett az igény a csökkentés óta,hogy hiány volt az építőiparban a munkásokból,ezért ez egy jogosan feltételezhető elmélet. Hisz lesz akire még nem került sor. És amíg van munka addig az árak is megmaradnak. Legfeljebb nem fognak annyira kapkodni,hogy minél többet zsebbe tegyenek.(Bár ez embertől függ)

Tehát szerintem is drágulni fog. Noha a másik logikusnak tűnő elmélet az,hogy csökkenni fog az igény, ergó kevesebb lesz a munka,tehát kisebb haszonnal is elvállalják a melókat(a megélhetés miatt).Vagy nem. Majd kiderül,de az elég valószínű,hogy nem 20-25%-al lesz olcsóbb az alapár. Szóval nem annyival amennyivel az áfakulcs emelkedik majd. Ha meg mégis akkor is ott lennénk,mint a mostani árak. Csak a vállalkozóknak kisebb haszna lenne rajta.Tehát nem tartom valószínűnek.Főleg,hogy egyre drágulnak az alapanyagok is.

A legolcsóbb ,ha saját magadnak építed. Bár hosszú távon nem biztos,hogy a legjobb,ha hozzá nem értőként dolgozol,mert akkor hamar jelentkezhetnek a szaktudás hiányából fakadó hátrányok(és károk).

2018. júl. 18. 18:02
 4/7 anonim válasza:
Jó lenne, ha emelkednének az árak,sőt az lenne a legjobb, így is esélytelen bármilyen szutyok lakást vásárolni. Köszi Viktor
2018. júl. 19. 07:33
 5/7 Moon_Walker ***** válasza:
az áfa jó részét mindíg átterhelik a vásárlóra!
2018. júl. 20. 09:41
 6/7 Bferike válasza:

Az új építésű lakások árai azonnal emelkedni fognak.

A Bp környéki használtak is.

Vidéken, nem frekventáltabb helyeken, pedig a béka segge alá esni.

2018. júl. 21. 18:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Drágulni fognak? Miért beszéltek úgy, mintha a kereslet korlátlan lenne és bármennyiért megvennék a kiszemelt lakásokat? Ez nagyon nincs így. A BUBOR is emelkedik, a lakáshitelek eleve drágulnak már most is, és amennyiben az irányadó kamatot is megemelik, ez kihat a most futó lakáshitelek törlesztőire is. Én arra számítok 100 százalékosan, hogy leállnak az építkezések, egy rakás üres társasház lesz, a hitelezés leáll.
2018. júl. 22. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!