Új emésztőgödör kellene?
Figyelt kérdés
20 éves,2 hetente 7 ezer ft-ba kerül a szippantózása.Régebben max 2-3 alkalom volt a 18 év alatt.Viszont 2 éve egyre rosszabb lett.El zsírosodott.Ilyenkor újat kell vagy van valamilyen speciális oldószer hogy ne kelljen kifelé dobálni a pénzt.Ne menjünk bele a környezetvédelembe,majd ha a város költ a szennyvízcsatornára akkor majd be lesz kötve.Nem hiszem hogy mi vagyunk az egyetlenek akiknek szivárog elfele a szennyvize a földbe,mert úgy van megcsinálva az emésztőgödre.2018. jún. 22. 07:41
1/11 anonim válasza:
Olcsóbb hosszú távon ha rékötsz a rendszerre.
2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szívesen rákötnénk,de nincs bevezetve az utcába sajnos.
2018. jún. 22. 08:16
3/11 anonim válasza:
Milyen az emésztőgödör? Gondolom egyszerű betonfalú. Eddig épphogy azért kellett keveset szippantani, mert elszivárgott a földbe. A szivárgás megszűnt, most már annyi szennyvíz van az emésztőben, amennyit ténylegesen elhasználtok. Mennyi vizet használtok el, azt tudod? Mert ugye ami befolyik az ki is folyik. Telepítsetek egy műanyag szennyvíztartályt, min. 5-6 m3-eset, mert nálatok nem tudom hogy van, de általában ha kimegy a szippantó akkor az ugyanannyiba kerül mindegy, mennyit szippant.
4/11 A kérdező kommentje:
1800ft m3-re nálunk,de viszont nem mi lakunk ott,2 éve,én csak információt kaptam.
2018. jún. 22. 09:21
5/11 anonim válasza:
Ha 1800/m3 a szippantás ára, akkor miért nem mindegy, hogy mekkora az emésztő és hányszor megy ki a szippantóskocsi?
6/11 A kérdező kommentje:
Mivel nincs még gyáram semmilyen féle,jól menő vállalkozás,vagy fémmegmunkáló kft-m hogy 500 millió ft évi keresettel,vagy mezőgazdasági ember 1000 hektárral,se kávéfőző design tervező hogy legalább 1 milliót keressek havonta,addig igen,számít még az évi 150 ezer ft amit kidob az ember.
2018. jún. 22. 13:38
7/11 anonim válasza:
#6 Ez eddig oké. De ha a szippantás köbmétere 1800 Ft, akkor teljesen mindegy, hogy egy évben egyszer jön ki a szippantósautó és elvisz egyszerre 100 m3-t, vagy minden harmadik nap jön egy köbméterért. A fogyasztásotok ugyanis nem fog attól változni, hogy kisebb vagy nagyobb a szennyvízgyűjtőtök kapacitása. Csak úgy egyszer fizettek egy évben 180.000-et, így meg 100x fizettek ki 1800-at. A végösszeg ugyanannyi lesz.
8/11 A kérdező kommentje:
A gödör nem olyan nagy talán 5-6 m3-es.A 18 év alatt,nálunk szerintem olyan 2-szer jöttek ki összesen,mert ugye a gödörből szivárgott,mint sok más embernek is,és erre szerettem volna kitérni hogy ne kelljen fizetni +150 ezret évente, attól még hogy más fizet az egy dolog,de most néztem valami septifos-forte szert majd megpróbáljuk azzal.
2018. jún. 22. 14:20
9/11 A kérdező kommentje:
Bocsi,van az 10m3 -es.
2018. jún. 22. 14:23
10/11 anonim válasza:
Vannak ilyen szennyvízkezelő cuccok, amik a szennyvízben lévő dolgokat bontják le biológiai úton. Nem tudom, nálad használna-e, de talán érdemes lenne megpróbálni pár alkalommal, hátha lebontaná a zsírokat a talajban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!