Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fafűtésű kazánnál mitől jöhet...

Fafűtésű kazánnál mitől jöhet be a füst a házba ha száraz a fa?

Figyelt kérdés

Egyszer volt ilyen de nem tudom hogy mitől, brutális... Nem tudtam semmit sem tenni ellene.

Talán befújt a kéményen a szél nem tudom.

2018. jún. 12. 00:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kormos kémény kazán. Légnyomás, szél.
2018. jún. 12. 03:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Két, össze nem tartozó dolgot kötsz össze.

A füst MENNYISÉGE függhet/függ a tüzelt fa nedvesség-tartalmától, de az, hogy nem a kéményen távozik, hanem bemegy a lakásba, nem.

Hibás kémény-ajtó, rosszul szigetelt kémény (tele korommal).

.

Begyújtáskor észleled?

A kéményben megülő hűvösebb levegőt nehezen emeli ki a begyújtáskori melegebb.

Próbálj meg segíteni ezen, begyújtás előtt gyorsan elégő anyagoz (pl. papír) égess a kazánban, segítve a meleg levegő szabad áramlását a kéményben.

2018. jún. 12. 07:24
 3/5 anonim válasza:
Nekünk is bejött egyszer a füst és brutális volt. Nem értettük, hiszen 2-3 hete volt a kéményseprő. Aztán kinyitottuk az egyik tisztítónyílást és láttuk, hogy egy méhcsalád költözött be és már kaptárt is építettek (nem tudom, hogy ez-e a jó neve), majdnem az egész kéményt eltömítették.
2018. aug. 8. 07:22
 4/5 anonim válasza:
100%
Ha a kémény nincs beszűkülve a lerakódott koromtól, akkor csak a hideg kémény (a felhajtó erő hiánya) lehet az oka füstölésnek. Ennek kiküszöbölésére van egy bevált megoldásom. Egy mini 12V-os kis számítógép ventilátorral a legfelső (utóégető)nyílásnál a begyújtás ideje alatt befújást végzek egy fém csövön keresztül.A fém csőnek távtartó szerepe van, hogy a sugárzó hő ne tegyen kárt a műanyag ventilátorban. Nem illeszkedik szorosan a cső a nyíláshoz, így ez a minimális nyomás segít a gyors begyújtásban, de nem engedi ki a füstöt a kazánból. 15-20 percig járatva, a legalsó (rostély alatti)nyitott nyílással sikeres a begyújtás. A környezetkímélő voltát a minimális színes füst is igazolja!
2018. nov. 8. 15:07
 5/5 anonim válasza:
Na, ez egy egész ötletes megoldás (van egy pár régi ventillátorom öreg PC-kből). Köszönjük, hogy megosztottad! :)
2018. nov. 9. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!