Tetőteres ház nagyon meleg?
Figyelt kérdés
Találtam egy külterületi tetőteres házat, ami egy nyugati irányba lejtő telken, helyezkedik el, viszonylag nagy a telek lejtése. A házat gyakorlatilag egész nap tűzi a nap. Na de mégis mire lehet számítani? Gondolom ilyen 30-35 fokok simán lehetnek a házban.2018. jún. 4. 00:31
1/9 A kérdező kommentje:
Vannak redőnyök is az ablakokon, de gondolom sokat érhet egy ilyen adottságú háznál.
2018. jún. 4. 00:36
2/9 anonim válasza:
Tetőtéri szobákban nálunk estére 32 fok van egy igazi kánikulás napon. (Ami nem rosszabb, mint egy panelház, ahol májustól októberig éjjel-nappal annyi van.) Földszinten 28-nál több még az életben nem volt, inkább 26 körül. Tetőtéri szobák nincsenek is már vagy tíz éve használatban nyaranta, de hamarosan lesz klíma, és akkor újra lesznek.
3/9 anonim válasza:
Most költöztünk el egy tetőtéri lakásból. Tavaly nyáron 33 fok volt bent. Még egy nyarat nem bírtam volna ott ki, mivel albérlet volt, nem szereltethettünk be légkondit, a többi megoldás meg nem ért semmit.
4/9 anonim válasza:
Megdöglesz. Légkondi vagy felejtős.
5/9 anonim válasza:
Laktam tetőtériben. Amikor lenn még csak 24 fok volt, fenn már 28-29 és ez a meleg előrehaladtával csak fokozódott. Utáltam.
Tavaly, amikor lakást kerestem, a paramétereimnek megfelelőek kb. fele, vagy több tetőtéri volt, gondolom nem véletlen, nem igazán tudják eladni őket. Persze ennek nem csak a hőség az oka, de nagyrészt biztosan. Én sem vennék soha.
6/9 Bence_ válasza:
Hőszigetelés, árnyékolás, tervezés kérdése.
Klímával meg ami rosszul van szigetelve az is lakható.
7/9 A kérdező kommentje:
Úgy láttam vagy legalább 3 kültéri egység van a ház oldalába.
2018. jún. 4. 15:14
8/9 A kérdező kommentje:
Télen biztos jó lehet, mert nyugati, na de nyáron ugye a tető, ami déli kapja a napot, aztán délután a szobák, igaz az egyik szoba manzárd teteje északra néz.
2018. jún. 4. 15:16
9/9 anonim válasza:
12 éve lakom beépített tetőtérben, amely fölött még egy padlás szint van. A szigetelés tökéletes a házon kívül, és a a padlástérben is. Mégis, ha nem lenne légkondi, nyáron leengedett redőnyök ellenére is 31 fok lenne, ráadásul az a fullasztó, tömény meleg.Légkondival elvagyunk, de csak délután, amikor nyugat felől süt a Nap, akkor kell bekapcsolni, addig a ventilátor fokozata elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!