Mennyi idő alatt lehet elbitorolni egy zártkertet?
jól értem, hogy amíg befizetem a szemétszállítást csekken addig nem lehet elbitorolni?
akár kimegyek akár nem?
igaz az hogy ha 30 éve fizetem de ott se voltam azzal már védve vagyok?
Elsősorban írj neki egy tértivevényes levelet, amin felkéred, hogy az ingatlanodat hagyja el, amit 10 ÉVE(!!!) lakik, mert szeretnéd használni.
Mint tulajdonos, ettől függetlenül indítsd meg a zártkert művelési ág alól való kivonatását.
Ez már egy intézkedés, ami a tulajdonlásodat bizonyítja.
Az általad befizetett csekkek sokat nyomnak a latban, a te javadra.
Egyébként:
- ki ez és milyen címen lakja az ingatlanodat?
- adtál rá neki engedélyt?
- a saját rezsijén kívül kellett fizetnie valamit (adót, ilyesmit) amit neked kellett volna fizetni?
És még:
- kaptál valami bérleti díjat, hogy ott lakik?
- vagy megállapodtatok, hogy az ott lakás fejében gondozza telket?
Vagy hogy van ez a történet pontosan?
Akár priviben is leírhatod!
Akkor most eddig olyasmiről beszélgettünk, ami nem történt meg?
És ki gondozza azt a területet 10 éve?
Menj ki!
Beszélgess el a szomszédokkal, menj be az önkormányzathoz, stb. mutasd meg magad, különösen az utcabelieknek.
Lehet, hogy már a 30 éve fizetett szemétdíjadat (amúgy mire fizetsz szemétdíjat?) sem az a társaság kezeli, te meg fizetsz fölöslegesen.
Nálunk 10 év alatt az 5-ik társulat van szemétszállításra.
Arról én nem tehetek, hogy eltértetek a kérdés tényleges témájától és kérdezgettek mindenféléről. Én azért válaszoltam a kérdéseseitekre, mert illemtudó ember vagyok, és ha kérdeznek válaszolok. Vagy ép találgattatok, irtatok egy egy feltételezést én meg leírtam, ezek helyett mi a valóság. Ez is így illik. Ismerek persze olyan embert aki ilyenkor nem reagál s tévedésben hagyja a másikat akár hetekig is, de szerintem ez is illetlenség, de minimum figyelmetlenség,és legfőképp egy párbeszéd, a kommunikáció nem erről szól.
Nincsenek szomszédok, a szántóföld van mindenhol. hiába mennék ki, észre se venné senki. Persze elmehetek a legközelebbi szomszédhoz, de ezzel meg az a gond, hogy ép őneki lenne értelme elbitorolnia, s aligha tanúskodna mellettem egy ilyen helyzetben, mikor ép elbitorolni próbált valamit. Bocsánat elbirtoklás, bár nem egészen értem, ha 15 évig elbitorolja akkor azért börtön jár, 15 év után pedig már nem jár börtön hanem az övé lesz mert az már elbirtoklás? A hivatalba is hiába megyek oda. Már két hét múlva se fognak emlékezni se a nevemre se a címemre de arra hogy ott voltam, nemhogy 15 évvel később. De ha feliratom velük egy cetlire azt se hiszem, hogy rakosgatni fogják 15 évig.
Olvasd végig, mert látom te is azt hiszed, hogy ott lakik. Nem, nem ott lakik, csak a Kérdező szomszédja és a Kérdező fél, hogy mi lesz, ha egyszer csak úgy dönt a szomszéd, hogy "elbitorolja"
Nem lesz könnyű kibogarásznod a lényeget, mert alapvető dolgokat a helyes válaszadáshoz úgy kell kihúzkodni a Kérdezőből, amit ő nem is ért, hogy miért fontos és úgy tűnik érzékenyen érinti a "faggatódzás"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!