Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Magyar lakcím? Mi történik ha...

Magyar lakcím? Mi történik ha valakinek nincs?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag nem látja el egy orvos az illetőt? Illetve szinte semmilyen hivatalos ügyet nem tud intézni amihez kell a lakcímkártya. Pl. ha olyan helyzetbe kerülök, hogy a környezetemben senkinek nincs lakása /szülő,jó barát stb/ hogy engem bejelentsen, ekkor mit tehetek? Kihez fordulhatok, hogy legyen magyarországi lakcíemem. (Ha már én vagyok a példa: magyar születésű fiatal vagyok, nevelőszülőkkel. És igen: tegyük fel az albérletedben természetesen nem szeretnének bejelenteni, így ez az opció nincs:))

#lakcím #lakcímkártya #Magyar lakcím
2018. ápr. 12. 07:30
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Azoknak az állampolgároknak, akiknek nincs hol lakniuk, a lakcímtörvény végrehajtási rendelete egy külön lakcím kategóriát határoz meg, ezt hívják település szintű lakcímnek. Az ilyen lakcím csak azt a települést jelöli meg, ahol a hajléktalan állampolgár rendszerint megtalálható, ami mellé a „lakcím nélküli” megjelölést írják, például: Budapest 08 lakcím nélküli. Noha a törvény szerint ez a lakcím teljesen egyenrangú a lakáscímmel (pl. 1026 Budapest Pasaréti út 90), a gyakorlatban nagyon sok hátránnyal szembesül az, aki ilyen lakcímet létesít (pl. munkahelyeken sokszor nem akarják elfogadni, nagyon nehéz vele bankszámlát nyitni vagy éppen mobiltelefonhoz sim-kártyát aktiváltatni).
2018. ápr. 12. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!