Reluxa érhet valamit?
Ideiglenesen jó lehet a reluxa, a besütés megakadályozására.
Tapasztalatból viszont azt tudom mondani, ha hosszabb távra keresel hatékony megoldást, akkor azt a redőny tudja biztosítani.
Manapság már elég elfogadható áron lehet beszereltetni.
A reluxának is, mint sok más árnyékolóalkalmatosságnak, a nagy hibája, hogy a helyiség légterében foglal helyet.
Bár fém kivitelénél fogva a visszasugárzás jelentékeny, a saját felmelegedéséből adódó hőátadása a környezeti levegőnek nem elhanyagolható.
A redény esetében a külső elhelyezkedésből adódóan ez a hőátadás nem játszik.
Létezik persze olyan reluxa kivitel is, főleg újabb ablakoknál, hogy gyárilag két ablaküveg közé van beépítve. Ez egy fokkal jobb, mint az utólagosan beszerelt reluxák, ám a redőny hatékonyságától messze elmaradnak.
Az én tapasztalatom, hogy felmelegszik a reluxa, aztán tolja magából az is a meleget... 90es években mikor nagy divat volt, csináltattunk mi is, aztán ki is vágtam a francba.. nehezen tisztántartható retkes vacak...
Redőny az jó, meg a fából készült spaletta, de azzal nehezebb szabályozni a fény átbocsájtást, bár egy jó asztalos csodákra képes.
Redőny a legjobb választás mert az már a házon kívül visszaveri a fényt,míg a függőny meg reluxa belül van és a ráérkező napfény miatt a hő bent adódik hozzá a szoba hőmérsékletéhez. Reggel 8-9 ig totál kereszthuzat,, lehüteni mindent ami a szobában van,és utána ablakzárás és csakis kivül sötétitünk,egy szobai ventillátorral magunkat bevizezve elviselhetővé tehető a kánikula.
Sajnos az van hogy sok buta ember sötét/fekete függönnyel védekezik a kánikulában "milyen jó hogy sötét van" a lakásban..csak közben meg napenergiával fűti a függönyt, vele meg a lakását,mialatt nyitva van az ablaka is egész álló nap csakhogy az aszfalt melege is bejöhessen,..és délutánra csinál magának 45C--50C-t és majd megpusztul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!