Van olyan ház kialakítás ahol csak egy oldalon van minden helyiségnek az ablakai?
Figyelt kérdés
Tehát minden helyiségnek az ablakai ugyanazon az oldalon vannak csak.2018. ápr. 6. 08:43
1/11 A kérdező kommentje:
Nem kör alakú házra gondoltam. :D Persze nem hiszem hogy olyan sok lenne belőle.
2018. ápr. 6. 08:56
3/11 Kései Sirató válasza:
Lakásból sok ilyen van..
Sorházat is el tudok képzelni ilyennek, de ez miért lenne jó? A déli oldalra gondolsz, hogy minden helyiség napsütéses oldalon legyen?
4/11 anonim válasza:
Ez esetben nem lehetne kereszthuzatot csinálni, és mikor kint nyáron 40fok van, bent is az lesz, és hiába nyitod ki az ősszes ablakot, meg se fog moccanni a levegő
5/11 A kérdező kommentje:
Igen déli oldalra gondoltam.Így van nem lenne keresztutat,bár szerintem ezt is meglehetne oldani valahogyan.
2018. ápr. 6. 10:04
6/11 A kérdező kommentje:
kereszthuzat* (auto-correct)
2018. ápr. 6. 10:06
7/11 anonim válasza:
Panelban laktam déli oldalon amin csak déli oldalon volt ablak, az ellenségemnek sem kívánom, légkondi sem tudta lehűteni 0-24 ben sem... pedig szigetelt ház volt... kint 36fok bent légkondi mellett 27-28alá nem ment. Abban a hónapban 20ezer felett volt a villanyszámlám.
8/11 A kérdező kommentje:
Nekem kertes házam van,45-ös fal,szigeteletlenül,klíma nélkül,nyílászárók cserélve.28 fok fölé nem igen akart menni a nyári melegben,dél-délután sem.Általában mindig alatta, értelemszerűen ugye reggeli hideg szellőztetéstől szépen lassan emelkedett a hőmérséklet,aztán a nap lementével mindig csökkent olyan 22 fokra.Számít az is mennyire védett a ház is.Meg lehet jó házat építeni szerintem ami megálná a helyét még úgyis hogy ha az összes ablak déli oldalt lenne csak.Okos kivitelezéssel szerintem szuper lenne,és egyedi is.
2018. ápr. 6. 12:10
9/11 anonim válasza:
Feltaláltad a spanyolviaszt. Az őseink évszázadokon át ilyen módon építkeztek.
10/11 anonim válasza:
Az enyém ilyen volt régen. Régi parasztház, amíg nem volt kibővítve a ház, addig az összes ablak délre nézett, kivételt képezett a fürdőszoba, mert ott északi az ablak, de ez nem is számottevő. Régen tudtak építkezni, a kinyúló tető télen beengedi a napot, nyáron kizárja, ez ház a legnagyobb melegben is max, de az nagyon max. 25 fokos, télen meg kellemes meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!