Miért nem vásárolhatok én 300öl (és nem hektárok! ) termőföldet, csak nagy szenvedések árán a saját hazámban?
AD1:földművesnek kell lennem és 3évig földet kell bérelnem!
AD2:őstermelőit kell szereznem!
AD3:most már aranykalászos gazda tanfolyamot is kell végeznem!
AD4:meg még a jófene tudja mit nem kérnek!
...egyesek azt állítják hogy a külföldiek miatt kreálták ezen törvényeket! Még 1X elmondom,én vagyok külföldi!
Én aki eddig csak napszámba járhattam és mások kapcája voltam,holott tőlem a TSZ "eltüntetett" sok hektárnyi földet,anno:a nagy gengszterváltás idején...Most hogy végre megvilágosodtam,és csak annyit szeretnék életem hátralévő részében hogy teljes önellátásra rendezkedjek be,így 50 felett...most meg ilyen törvényekkel találom szemben magam!....mondhatom ez nagyon fa...xa! Köszönöm mindenkinek! Köszönöm Magyarország!
Itt tényleg maguk a törvényhozók,és a nagy vezéreinknek(vagy az EU.-nak) köszönhetjük hogy az ilyen szerencsétlen,lúzer,idióták mint én v.ok,teljesen a rossz útra tévedjenek és ezen tények figyelembe vételével (talán,esetleg)a bűnözés és egyéb dolgokban gondolkodjanak...
Kérdem én ezt! Kinek jobb ez?...(talán tudom is a választ...lásd:háttérhatalom)
Soha nem kaptam én az államtól semmit és el sem akartam fogadni soha amikor adni akartak!Mindig eljártam becsületesen dolgozni és szűkösen de megéltem minden időkben!
Soha nem vettem el senkitől,ami az övé volt!
Nem tartozom senkinek,de nekem annál többen(de ezt inkább hagyjuk)!
...és még engemet mernek nevezni polgárnak + mennyek el szavazni meg még a jó édesanyám tuggya még mit nem találnak ki...(és még én örüljek annak h. ilyen szép jóléti társadalomban élhetek!)
Na,köszönöm szépen mindezt mindenkinek!
"Te egyszerűen nem vagy normális!"
De,nem ám,anyukám!
És még mennyire hogy nem leszek még csak ezek után!
...egyébként én teljes mértékben megértem hogy sokaknak fáj az igazság,de akkor is ez van!...
Köszönöm a hozzászólást!
Megkaptad a pontos adatokat a jogszabályokkal kapcsolatban, és még mindig a baromsággal jössz? Hol van fent a neten ilyen hülyeség, amiket írsz?
A falugazdász mondandóját nyilván nem értetted meg, ahogy az itt leírtakat sem.
Mint többen is leírták neked, akik vásároltak/eladtak földet a közelmúltban, rád nem vonatkoznak ezek a szabályok (vásárlással kapcsolatos tiltások), ha nincs 1 ha-t meghaladó földterületed.
Ha a leírt lényegi részeknek nem hiszel, akkor itt van a földtörvény szó szerint, olvasd el magad, különös tekintettel a 10. §-ra.
Fogd már fel, hogy te nyugodtan vehetsz földet. Kérdezz rá ismét a falugazdásznál, mondd meg neki, hogy elsőre nem értetted meg a mondandóját.
Nagyon szépen megköszönöm a részletes leírást és a gyors segítséget tisztelt honpolgár társam!
...fölfogtam mindent és elolvastam a jogszabályokat azon a bizonyos oldalon,de ez itt a mi kis falunkban nem müxik sajnos...azért köszi a segítséget!
...bocsika!...most kapcsolok csak,hogy ez jogszabály még 2013-as! 2014-ben volt a nagy változtatások éve (a neten)is!!!...tehát,nem nyert!...ejnyebejnye!
ELŐRE A LENINI ÚTON PROLETÁROK!
Már megint sikerült egy bődületeset alkotnod.
Ha a linkelt jogszabályt megnyitod, akkor azt olvashatod az elején:
"A jogszabály mai napon ( 2018.04.30. ) hatályos állapota."
A jogszabályokat nem évente hozzák, hanem meghoznak egyet, és az a teljes megszüntetésig ugyanazon a néven fut sok éven át, csak belejavítják a változásokat. (Amiket szintén jeleznek.)
Ennek a neve például: 2013. évi CXXII. törvény. És így is fogják hívni még 20 év múlva is, hacsak meg nem szüntetik teljesen. És a megszüntetés napjáig minden betűje érvényes lesz.
A jelenleg érvényes KRESZ hivatalos neve pedig ez: 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. De ennek is minden betűje érvényes még a mai napon is, hiába van a nevében az 1975.
Hidd már el nekünk, hogy az elmúlt években adtunk és vettünk 1 hektár alatti földterületeket mindenféle gond nélkül, pedig egyikünk sem mezőgazdasági vállalkozó. És én is egy nyugdíjas házaspárnak adtam el az egyik telkemet, akik nulla kertészeti ismerettel rendelkeztek.
Neked is csak annyi dolgod van, hogy kiválasztod a telket, elmész egy ügyvédhez, és 1 hónapon belül a nevedre fogják írni a földet. Nem kell se földművesnek lenned, se őstermelőnek, se tanfolyamot nem kell végezned.
Köszönöm a legutóbbi részletes infokat!
Utána nézek mindennek ,és GO!
Puding próbája...oszt majd kiderül!
Szép napot,és még 1X köszönöm segítő hozzászólásodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!