Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Budapesten hol, és mikor van...

Budapesten hol, és mikor van lomtalanítás?

Figyelt kérdés
2010. jún. 10. 20:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Előtte be szoktak dobni róla tájékoztató papírt. Nem véletlenül nem verik nagy dobra.
2010. jún. 10. 20:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nem tudják azonnal elvinni a lomot, így a kisebbség szétdobálja, összetöri a nagyját, így a lomtalanítás szó értelmét veszti, inkább a szemét-telenítés illene rá. Én nem örülök neki, mikor van. Inkább elviszem a lomokat a hulladéklerakóba.
2010. jún. 10. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem értem miért nem számít szabálysértésnek ez, hiszen a vandalizmus egyik fajtája!!!

Összes lomizót birságolnám!!

Meg már ne is haragudjanak, de amikor szanaszét törika képcsöveket az utcána rézért..

Az a sok kadmium meg ólom mind a levegőbe, mega földbe kerül utánna, aztán hiába a nagy EU környezettudatosság, mega szelektív hulladékgyüjtés.. Sokszor még azokat is felborogatják!!!

2010. jún. 10. 22:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, h amikor Pesten lomtalanítás van, akkor egyes (ugye cigány :) ) csoportok kizárólag emiatt képesek fölmenni Pestre :O.....ott meg még megy is a háború köztük, a SZEMÉTÉRT :O
2010. jún. 11. 00:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja. Én mikor Bp-en laktam, először nagyon megdöbbentem ezen a lomtalanításon. Mert napokig szó szerint hegyekben áll a szemét az utcákon minden sarkon. A csövesek, cigusok meg képesek éjjel nappal őrködni egy kupacnál, hogy nehogy valaki elvigyen onnan valamit. Közben meg turkáltak a szemétben és mindent szétdobáltak. Vicces, de egyben megdöbbentő és lehangoló volt mikor először ezt láttam.

Ami még nem tetszett, hogy egy panelház 1. emeleti lakásában laktam, és majdnem pont alattam gyűlt a szeméthegy. De ezzel nem lett volna baj, csak azzal, hogy egész éjjel ment a zörgölődés, matatás, kalapálás, turkálás az ablak alatt a kupacon. Olyankor nem sokat tudtam tőlük aludni. Mindig vártam, hogy mikor szállítják már el a szemetet.

A másik hely, ahol lakok, az sem egy kis falu: Pécs. De itt valahogy nem olyan nagy divat a lomtalanítás. Itt is szokott lenni, évente több alkalommal is, de valamiért itt nem gyűlik minden sarkon egy-egy óriási szeméthegy. Nagyobb társasházak előtt is, jó ha egy-két zsák lom, esetleg néha egy-egy lestrapált fotel ki van rakva.

Úgy látszik ez a nagy szemétkupacos lomizás inkább budapesti sajátosság.

2010. jún. 11. 08:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólásokat, de egyik sem válasz a kérdésre.
2010. jún. 11. 16:12
 7/7 anonim ***** válasza:
szia! nálunk Zuglóban nemrég volt,asszem 1 hónapja. szerintem legközelebb ősszel lesz.
2010. jún. 11. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!