Társasházi közös képviselő követett -e el törvénysértést, ha eladta a lakását a Magyar államnak?
Figyelt kérdés
4 lakásos kicsi th. a közös képviselő tulajdonos volt.Tavaly eladta a lakását a Magyar Államnak,de nem mondott le a közös képviselőségről a többbi tulajdonost erről nem tájékoztatta.Követett-e el törvénysértést,és ezért felelősségrevonható-e2018. márc. 24. 10:23
1/9 anonim válasza:
Szerintem mindenki annak adja el a lakását, akinek akarja.
2/9 anonim válasza:
Milyen törvényt sértett volna meg?
3/9 A kérdező kommentje:
OKJ vizsga nélkül csak tulajdonos lehet közös képviselő,Ő tulajdonos volt annak adja el a lakását akinek akarja ,csak akkor nem lehet közös képviselő,ezzel sértett törvényt
2018. márc. 24. 10:53
4/9 anonim válasza:
És akkor mi van?
Elhülyült mióta bérlő lett?
A kérdés, hogy jól végzi e a munkáját vagy sem?
A többivel te ne foglalkozz!
5/9 A kérdező kommentje:
Nem Én hülyültem el tisztelt válaszló, hanem csak nem jól végzi a munkályát elfelejti befizetni a ház számláit,tartozások vannak,és le kell váltani ezek miatt.Ez is egy kizáró indok,ami miatt el lehet inditani a leváltását,mint irtam nem fizeti a számlákat nem akar elszámolni
2018. márc. 30. 10:45
6/9 anonim válasza:
4-es vagyok
Olvasd el még egyszer amit írtam és próbáld értelmezni!
Nem azt írtam, hogy TE hülyültél el, hanem megkérdeztem, hogy a közös képviselő elhülyült e mióta bérlő?
Na mindegy!
Hívj össze közgyűlést (jogodban áll lakóként is) és váltsátok le, ha szarul végzi a munkáját!
Ezért és nem azért, mert eladta a lakását.
7/9 A kérdező kommentje:
Nem azért,csak mint irtam indok ez is,de le kell váltani,mert számlákat nem fizeti 2-3 havonta befizet valamit ,és felhalmozódott már tartozás,tulajdonképpen csak a pénzt szedi,elszámolni nem akar ,és árt a közösségnek.Pénz nélkül csinálja ,de nem jól.Egymagam is kezdeményezhetem a leváltását,rendkivüli közgyülés összehivását?
2018. márc. 30. 13:35
8/9 anonim válasza:
Igen, kezdeményezheted!
És kezdeményezhetsz egy független könyvvizsgáló bevonását is!
Ha talál hiányosságokat, visszaélést, sikkasztást, akkor a ház rendőrségi feljelentést tehet.
9/9 anonim válasza:
AZZAL nem követ el törvénysértést, ha eladta a lakását, AZZAL viszont igen, ha nem megfelelöen kezeli a lakóközösség pénzét, és ez utóbbiért lehet feljelentést tenni, az elözöért nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!