Németországban élünk lassan 4 éve.28 évesen egy gyeremekkel. Jól élünk,4 év alatt spóroltunk 14 millió forintot. Érdemes e hazaköltözni magyarországra?
Nektek kell éreznetek, hogy mi a jó számotokra. Ha nagyon jönnétek, akkor gyertek haza. Ha nem, akkor maradjatok, hisz bizonyára ti is ismeritek a helyi viszonyokat.
Én azon ritka állatfajok egyike vagyok, aki ugyanolyan idős, mint te és maradt. Maradni is fogok, amíg az élet rá nem kényszerít, hogy menjek.
Ketten vagyunk, beszélünk egy-két nyelvet, de mérnökökként jól keresünk itthon. Ugyan hitellel terhelt lakásunk van és csupán céges autóink, de semmiben nem szenvedünk hiányt. Nem mondom, hogy nagy lábon élünk, de elvagyunk, építjük a jövőnket és nem kell agyalnunk hó végén, hogy mit együnk. Attól sem tartok, hogy valaha is elúszunk a hitelünkkel. Én úgy érzem, hogy nekem nem éri meg külföldre menni (még ha ezt itt sokan meg is cáfolják a szintén egyéni véleményük alapján). Azt neked kell érezni, hogy NEKTEK megéri-e hazajönni.
/Anyagilag biztosan nem. :)/
"A kérdést enyhe provokáció szele lengi át" 6
pure poetry!
Nem spórolhattál Németországban, hiszen ott sem jobb az élet.
A nettó fizetés Pesten kb 400.000Ft, nézd csak meg a statisztikát.
Gyere haza, fél év múlva úgyis visszamentek, de utána már legalább nem szavaztok a fideszre.
Én USA ból new yorkból költöztem haza 3 éve, mindig is tanyasi életről álmodtam, és meguntam a nagyvárost, így aztán vettem egy 6hektáros tanyácskát a balaton felvidéken, én nem bántam meg és valószínűleg nem is fogom...
Van egy szakmám, amiből fent tudom tartani magam (asztalos), van feleségem, 2 gyerekem, ők is imádják, + ők velem ellentétben amerikai állampolgárok, szóval ha felnőnek és úgy döntenek m8nden ajtó nyitva előttük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!