Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A vízórán keresztül szökött a...

A vízórán keresztül szökött a víz, - mitől lehet és kinek a költsége?

Figyelt kérdés

A minap jöttek vízórát olvasni, amikor is kiderült, hogy a téli lefedés alatt el van törve a vízóra üvege, és ezen keresztül látványosan bugyog a víz. - Hozzá tartozik, hogy mi már ősszel is sokaltuk a vízszámlát,-(duplája volt az átlagnak)- ezért megnézettük a vizessel, - szerinte nem szökött a víz, akkor nem látott semmit....

télen le volt takarva az óra és az aknafedél is... - Mi történhetett?

De ami még fontosabb, kinek kell kifizetni az óracserét, no meg a törés miatt keletkezett vízszámlát...

Mit lehet ilyenkor tenni?

Hova lehet fordulni?

Lakásbiztosítás erre is kiterjed?

ELŐRE IS KÖSZÖNÖK MINDEN VÁLASZT !!!

Magdi

2010. jún. 9. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
biztosító fogja fizetni---a vizet ti...a felelősek is ti vagytok, szétfagyott az óra
2010. jún. 9. 16:49
 2/6 anonim válasza:
Ha szét van törve az üvege, akkor vissza tudod tekerni az órát...
2010. jún. 9. 17:16
 3/6 anonim válasza:
tanulság: ezek szerint szétfagy az óra az aknában is... Télen be kell tekerni valamivel
2010. jún. 16. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egy olyan cégnél dolgozok, ahol vízórákat is cserélünk. Szóval: a mérőd elfagyott. Felénk (Heves-, B.A.Z.-, Nógrád megye) ebben az esetben a főmérő cseréjéért fizetni kell, sajnos a fogyasztónak. Hogy miért? Mert a mérő a vízmű tulajdona, és kapsz egy másikat, na és ezt ki kell fizetni, meg tán a munkadíjjat is. Ez még nálunk is területenként változó, hogy mennyit, meg ritka, így fejből az összeget nem tudom. Ja, és sajnálom, de a vízszámlát is nektek kell kifizetni.

Amilyen hamar csak tudod hívd fel a vízműt, ahová tartoztok. Aztán vagy ők kimennek, vagy ha alvállalkozó végzi a cseréket (mi azok vagyunk), akkor megadják az ő telefonszámukat.

Amúgy a főmérőkért (aknában lévő mérő, kertes házban) csak abban az esetben kell fizetni a cseréért, ha elfagyott (mint nálatok), vagy ellopták, mert pl. nyaraló és nincs mondjuk lezárva az akna.

2010. jún. 17. 20:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Utolsó voltam, aki hosszan írt.

A biztosítási szerződést kell megnézni, hogy kiterjed e erre is. Ha nincs benne, akkor szerintem nem fogja állni a biztosítód.

2010. jún. 17. 20:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Megint én: az órát ajánlatos nem visszatekerni, mert azt észreveszik ha másból nem az előző állásból és az átlagból. Akkor pedig kivizsgálják, és ha lebuksz még plusz büntit is fizetsz a többi költség felett.

Amúgy ha van valami ismerősöd szerintem te is lecseréltetheted. Legalábbis nálunk a mellékmérőnél így van (panel lakásban lévő mérő), csak annyi, hogy a plombát te nem veheted le. Szóval le- és felplombázni ki kell hívni a vízmű embereit, ill. ha van az alvállalkozója embereit.

Visszatekerés amúgy plomba levétel után működik (ha jól tudom; én nem szerelek), de ne vedd le, mert akkor tuti kivizsgálják, és akár vissza tekerted, akár nem büti lesz a vége.

2010. jún. 17. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!