Igen, ahogy már írták, szárítani kell a fát, ha nem találsz elég szárazat, ez bevett dolog... Igazából kicsit nedveset és átverősöktől nagyon nedveset lehet venni, igazán szárazhoz megfelelő helyen kell tartanod egy évig.
Ezzel együtt is fura, mi egyszer vettünk nem elég száraz fát és muszáj volt azonnal elégetni (előző évben még ott se laktunk s nem is tudtuk, mennyi rengeteg fa kell), s azt is el tudtuk égetni, csak persze nem volt gazdaságos. Igaz, az nem kandalló volt, de ha azt írod, hogy száraz, akkor annyira iszonyúan nedves nem lehet, mint az volt. Az elején el kell játszani a tűzzel, utána már a kriminálisabb darabok is égnek. Bográcsozáskor égetünk frissen kivágott, kívül vizes fákat is néha, ha nagyon muszáj, elég az is, ha már jó tűz és parázs van, nagyon rossz esetben persze szárazabb sem árt mellé... Így távolról nehéz. Rakni is rendesen kell, legyen levegője meg minden.
Akácnak el kell égni akkor is, ha nem teljesen száraz.
Inkább huzatgondok lehetnek.
Jó tanácsokat adsz utolsó! Gratulálok!
Amúgy brikettel olcsóbb fűteni, mint vizes fával, hiába kerül többe, de a fűtőértéke is sokkal nagyobb. Nem csak azt kell nézni, hogy mennyi mázsája!
Gáz nincs? Mert az is olcsóbb, mint a vizes fa.
Amúgy mikor lehetett száraz, hasogatott fát venni? Melyik tüzép az, aki felhasogatja, majd 2 évig tárolja a több 100 köbméter fát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!