Padlás szigetelése. Hogyan? Mivel?
A lépésálló aránytalanul drága lenne (mindamellett, hogy "védőréteg" nélkül az sem lépésálló (a többlet teherről nem is beszélve.)
Ha beázik a tető akkor míg azt ki nem javítod nem érdemes szigetelni, mert "pocsékba" megy.
A helyes rétegrend az lenne, ha leterítenél egy réteg párazáró fóliát erre mehet valamilyen hőszigetelés (üveg vagy ásványgyapot), majd páraáteresztő fólia.
Ha járhatót szeretnél akkor lécváz + hézagos deszkázat (nem osb) a megoldás.
A rétegrendbe nem szeretnék belemenni, sok fórum foglalkozik ezzel, eltérő véleménnyel!
Mindenképpen tekercses gyapotot vegyél, 0,037-est, vagy 0,039-est. Ár-érték arányban ez a legjobb megoldás.
Én 0,039-es gyapottal terítettem le a padlást, körülbelül 140 négyzetmétert, rengeteg helyen kellet szabni. Sajnos a gyapot több mint egy évig állt a bálában, ezért nem rúgta ki magát, csak ha nagyon kicsi darabokra vágtam, és felráztam. Azóta semmi baja, nem esett össze semmit sem, pedig már egy éve ott van. Semmi pénzért nem szedném fel!
Mi a baj a tetővel, hogy cserére szorul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!