Hogyan kell használni kazánnál a koromtalanitott? Kazánál illetve a kéménynél?
Melyiket?
Konix:
"Fa és szén tüzelésű kazán, fatüzelésű kandalló esetén az izzó parázsra szórjuk rá a szennyeződésnek megfelően vékony rétegben eloszlatva KONIX adalékot. Kormosabb, kátrányosabb kazánnál javasolt a KONIX sűrűbb használata, de mindig vékony rétegben eloszlatva, hogy a KONIX könnyen légneművé tudjon válni, ne salakosodjon össze. Hatását folyamatos használat mellett fejti ki. A lerakódások fellazulása már 4-5 nap után észlelhető. A fellazult lerakódásokat mechanikai úton el kell távolítani."
Mégy annyit hozzátennék, hogyha szénnel tüzelsz, akkor a szénbe keverj belőle. Az arány a csomagoláson van, ha jól emlékszem.
Munkahelyemen próbáltam már, de én nem vettem észre semmi javulást, de nálad hátha segít.
Állítólag a krumpli héja is jó. Legközelebb ne a kukába dobd, hanem a kazánba.
Amúgy ha jó a huzat, és száraz a fa, akkor nem nagyon kellene kormolódni. Próbáld minél magasabb hőmérsékleten égetni. A tökéletes égéshez nagyon magas hőmérséklet kell.
Nálam 30 év alatt még nem kellett kéményt tisztítani.
A lerakódások attól is lehetnek, ha le van zárva a levegő.
A fa elgázosodik a hőtől, de elégni csak egy része tud, ha nem kap elég oxigént. A többi a kazánba, kéménybe rakódik le.
A Konix hasznos és jó, de csak ha tényleg naponta használja az ember. Heti 1-2 használatnak semmi hatása nem volt.
Akkor kell rápakolni, ha már nincs láng, csak parázs, és mérsékelni kell a huzatot, hogy ne vigye ki olyan gyorsan a szer gőzét, tovább legyen a füstjáratban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!