Milyen engedélyekre van szükségem hogy Amerikában éljek és dolgozak?
Akkor mit akarsz New Yorkban ha nem beszélsz angolul? Égetni minket, maximum.
Olyanról hallottál, hogy munkavállalói vízum? Útlevél? Munkahely? Szponzor? Nem az ország miatt nem boldogulsz hanem mert ostoba vagy. Amerikában csak egy rabszolga lennél egy tömegszálláson, éhbérért. Feketén, persze.
Első a nyelv!!!
A következő lépés a papírmunka és még több papírmunka....
max 90napos üzleti vagy magánúthoz nem kell vízum,de ha dolgozni szeretnél akkor kell vízum (ha úgy gondolod,hogy vízum nélkül is melózol és kiderül akkor egy életre kitilthatnak). Előre meg kell mindent tervezni.A vízumnál sok lehetőség van és nem mind1,hogy milyen típusú (szakképzett,idény stb) munkát fogsz végezni Vízum,beutazási engedély stb stb
Közbe képzeld magad elé ahogy repkednek az összegek a pénztárcádból kifelé..habár miután arra készülni is kell,hogy elég sok pénz el fog menni és miután ott vagy már szintén csak repül a pénz és miután ott te egy bevándorló vagy olyan fizetést is fogsz kapni. Ami alap,hogy úgy kell neki indulni,hogy munkaajánlatod legyen.
De tényleg nem igazán értem ezt a nem beszélem a nyelvet,de menni akarok....egy tolmácsot magadra ragasztasz??mert úgy se intézkedni se munkát nem lehet vállalni,hogy hozzád szólnak te meg széttárod a kezed és ismételgeted,hogy nem értem....
Sokan kint felejtik magukat turistavízummal.
Kint illegális bevándorlóként is adózhatsz :)
Az egy teljesen más világ, az élet baromi drága, feketemunkásként csak az aljameló lesz. Angol nélkül nem tudom mit akarsz. Californiában meg délen még a spanyol is jó, de ha csak magyarul tudsz, akkor most iratkozz be egy intenzív angolra
Angol nelkul szinte eselytelen, esetleg ha spanyolul beszelsz akkor a mexikoiakkal tudnal melozni.
Munkat nem kapsz ha nem beszelsz angolul esetleg ha egy magyar alkalmaz de kiszolgaltatott helyzetben lennel, akar csak illegalisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!